Regija
KANDIDATURA ZA PRVOG ČOVJEKA ĐAKOVA

HDZ-ov Mandarić po 2. mandat gradonačelnika
Objavljeno 16. travnja, 2021.
ĐAKOVO - Prije četiri godine kao izazivač, a sada u utrci da potvrdi volju birača iz 2017., aktualni gradonačelnik Đakova i saborski zastupnik HDZ-a Marin Mandarić, uz podršku potpredsjednika HDZ-a i župana Ivana Anušića, najavio je kandidaturu za drugi gradonačelnički mandat. Ocijenivši da je u posljednje četiri godine ostvarena odlična suradnja Đakova i Županije, Anušić kaže da je Županija u Đakovo investirala 70 milijuna kuna.

– Važno je da ljudi što ga vode budu oni koji prepoznaju što je dobro za grad. Kao župan, u ove četiri godine ističem kvalitetnu suradnju s Mandarićem, a rezultirala je ogromnim investicijama. Imali smo koordiniranost i vertikalu jer imamo zajednički stav i cilj – bolju i kvalitetniju Slavoniju i Baranju te Đakovo - kaže Anušić.

Mandarić je rekao da se 2017. kandidirao iz revolta prema tada lošem stanju u gradu.

- Reagirao sam zbog apatije i uspavanosti što su nas zahvatile, uz dodatno opterećivanje neznanjem i galamom tadašnjih političara, što postoji i danas - kaže. Po novi mandat ide, kaže, iskusniji, s jasnom vizijom kako naprijed i kako graditi budućnost Đakova, s brojnim projektima.

- Bilo je i krivih procjena, možda su neke stvari trebale biti drukčije, no puno je napravljeno, a što nisam ni najavljivao - kaže Mandarić i dodaje da Grad sada prati svoje građane više nego ikada prije u modernoj povijesti.

Kaže da se može očekivati kampanja "ispod pojasa", no da će njegova biti usmjerena na program s kojim će HDZ i ovaj put samostalno na izbore. S.Ž.
Pravimo pomake, hvatamo korak s drugima
“Pomažemo studente i njihove roditelje, obrtnike i poduzetnike, kao i mlade obitelji, te starije i najugroženije među nama. Bili smo i jesmo uz njih u vrijeme ove najveće krize koju pamtimo. I bit ćemo iduće četiri godine. Uspjeli smo pokrenuti grad, razvijamo se brže, jače i kvalitetnije u svim pogledima. Ostvarujemo vidljive pomake, hvatamo korak s drugima, koji se ubrzanim tempom razvijaju već desetljećima”, kaže Mandarć. Ističe važnost stranačke vertikale Grad - Županija - RH. “Naravno da smo to koristili i planiramo to i dalje”, dodaje.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike