Osijek
ZA PSIHOLOŠKA I LINGVISTIČKA ISTRAŽIVANJA

Novi laboratorij na Filozofskom
Objavljeno 9. travnja, 2021.
Filozofski fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku je otvorio novi laboratorij za psihološka i lingvistička istraživanja. S obzirom na površinu od 70 četvornih metara, ubraja se u skupinu većih laboratorija na fakultetima društvenih i humanističkih usmjerenja u Hrvatskoj i šire.

Opremljen je u skladu sa suvremenim standardima, a ima i tihu izbu - posebno izoliranu prostoriju za snimanje zvuka, prilagođenu lingvističkim istraživanjima opremljenu računalom. Najveći dio laboratorija namijenjen je grupnim istraživanjima, ima deset radnih mjesta opremljenih radnim stolovima i pripadajućim računalima te projektorom i projekcijskim platnom. Laboratorij raspolaže skladišnim i arhivskim prostorom te kutkom za odmor.

Specijaliziranu opremu za psihološka istraživanja trenutačno čini nekoliko uređaja za snimanje fizioloških reakcija, virtualna realnost za izazivanje emocionalnih reakcija ispitanika te nekoliko klasičnih instrumenata za mjerenje različitih vještina učenja i pamćenja. Tendencija je u sljedećim godinama pratiti trendove u najsuvremenijim tehnologijama te u skladu s tim nabavljati novu opremu i educirati djelatnike za njezino korištenje.

Laboratorij će se koristiti za potrebe istraživačkih projekata, samostalnih istraživanja te održavanje nastave iz kolegija koji se tiču znanstvene metodologije na različitim fakultetskim odsjecima, javlja doc. dr. sc. Gordana Lesinger, glasnogovornica Filozofskog fakulteta. I.R.G.
70

četvornih metara ubraja laboratorij na FFOS-u skupinu većih na fakultetima društvenih i humanističkih usmjerenja u Hrvatskoj i šire
Najčitanije iz rubrike