Autoglas
LJETNE GUME?

Zima traje za aute do 15. travnja
Objavljeno 6. travnja, 2021.
Temperaturni minus i snijeg iznenadio je mnoge, a pogotovo vozače koji su još u ponedjeljak s podsmijehom slušali upozorenja HAK-a da na put ne kreću bez zimske opreme. Puna dva tjedna proljeća kazivala su da su hladni dani daleko iza nas, no snijeg i minusi u utorak to su opovrgnuli. Zimske gume na automobilima su itekako još potrebne, a to je na svojoj koži osjetio nemali broj vozača u Lici i Gorskom kotaru koji su bili zablokirani u koloni zbog vozila koja su odsklizala s uskih ceste. Kod nekih se vozača pojavio i problem ispražnjenih akumulatora, što je inače često za hladnih zimskih mjeseci, no u travnju - rijetkost.

Iako su zamjene zimskih za ljetne gume već krenule po vulkanizerskim radnjama u Slavoniji i Baranji, treba još jednom upozoriti sve vozače kako je zimska oprema na vozilima obvezna do 15. travnja. Onome tko zimsku opremu na vozilu nema, a to evidentira policija, prijeti mu 1000 kuna kazne.

Vožnja s ljetnim gumama za snijega ili poledice svojevrsni je rulet na kotačima. Gume su jedan od najvažnijih dijelova vozila, a budući da posreduju između automobila i ceste, presudne su za sigurnost. Čim se temperatura zraka spusti ispod +7 °C, ljetne gume gube elastičnost kao i svojstva prianjanja na podlogu koja imaju u uvjetima za koja su predviđena. Ljetna guma ni po snijegu gotovo da nema nikakve šanse. Najvažnije, njome se produljuje zaustavni put, što može biti opasno. Što drugo reći nego strpite se sa zamjenom guma još osam dana. M.Bu.
Možda ste propustili...

ODLIČAN POTEZ ORGANIZATORA VRHUNSKE UTRKE

Hrvatski rally veterani na WRC-u

TALIJANSKA POLICIJA POHVALILA SE SA NOVIM "KONJEM U SVOJOJ ERGELI"

Lamborghini Urus za policajce