Regija
NASTAVLJA SE PROJEKT “SIGURAN PJEŠAK”

Pločnici u 14 naselja, gradi se u Radničkoj
Objavljeno 3. ožujka, 2021.
ĐURĐENOVAC

Dolaskom povoljnijih vremenskih prilika nastavljena je realizacija projekta "Siguran pješak", kojim je obuhvaćeno svih 14 naselja na području općine Đurđenovac. Riječ je o gradnji pješačkih staza radi veće sigurnosti sudionika u prometu. Neka naselja uopće nisu imala pješačku stazu, a u nekima su postojeće u jako lošem stanju te stanovnicima stvaraju velike probleme, posebice djeci koja pješače do škole. Trenutačno se izvode radovi gradnje pješačke staze u Radničkoj ulici u Đurđenovcu

- Ugovorena vrijednost radova je 350 tisuća kuna, a izvodi ih tvrtka Delmar d.o.o. Đurđenovca. I ova će staza pridonijeti većoj sigurnosti pješaka i vozača te dodatno uljepšati izgled Radničke ulice, ali i cijelog mjesta - rekao je načelnik Općine Đurđenovac Hrvoje Topalović.

Općina Đurđenovac projekt "Siguran pješak" pokrenula je još 2017. godine, a zbog troškova gradnje realizacija se odvija u fazama prema prioritetima. Tako je na red prvo došla gradnja nogostupa s gusto naseljenim ulicama kroz koje prolaze županijske prometnice. Prve staze presvučene asfaltnim slojem sagrađene su u Ulici Petra Svačića, u Đurđenovcu te u Bukvičkoj ulici, u Sušinama. Sagrađene su staze i u prometnim ulicama u naseljima Beljevina, Bokšić, Gabrilovac te Ličko Novo Selo. Prošle godine sagrađene su staze u Šaptinovcima, Klokočevcima te Našičkom Novom Selu. Uz to što su dale veću sigurnost za pješake, nove su staze pridonijele i urbanijem izgledu tih sela. Lani su sagrađene i staze u Gundulićevoj i Meštrovićevoj ulici te Ulici kralja Zvonimira u Đurđenovcu.

Načelnik Općine Hrvoje Topalović kaže da projekt napreduje predviđenom dinamikom, i najavljuje gradnju nogostupa u ulicama u Beljevini, Bokšiću, Pribiševcima i Ličkom Novom Selu.

Inače, vrijednost cjelokupnog projekta "Siguran pješak" iznosi oko 12 milijuna kuna. S.Fridl
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike