Osijek
"POSADI STABLO NE BUDI PANJ"

Učenici posadili sadnice tise u Sakuntala parku
Objavljeno 1. ožujka, 2021.

Učenici Ugositeljsko turističke škole Osijek, odnosno stanari njihovog Doma učenika, obogatili su Sakuntala park živicom sadnica tise. Sve u sklopu ovogodišnje akcije "Posadi stablo ne budi panj".


"Lani smo sadnice posadili u dvorištima Doma, a ove godine smo u suradnji sa Gradom Osijekom, od kojega smo dobili odobrenje, odlučili sadnju obaviti u Saknutala parku. Sadimo mlade tise kao nadogradnju postojećeg zelenila. Posebna nam je čast saditi baš na ovoj lokaciji obzirom da je Dom naše škole u neposrednoj blizini Sakuntala parka čime je on gotovo naše dvorište. Poručujemo svim Osječanima da slijede naš primjer i sa sadnjom se odmaknu od svoga kućnog praga jer cijeli je grad naše dvorište", rekla je organizatorica akcije, prof. Gabriela Poslon, istakavši kako joj je posebno drago što su se u akciju uključili i bivši učenici Ugostiteljsko turističke škole.

"To znači da su oni prihvatili teoriju održivog razvoja kao sastavni dio svojih života. Kroz protekle godine sa učenicima smo, i mimo ove akcije, sadili biljke po blakonima, u neposrednom okolišu. Lijepo je vidjeti da oni žele nastaviti. Kao biolog po struci uvijek naglašavam djeci kako je danas važno razmišljati globalno, a djelovati lokalno jer svako stablo je važno. Ove generacije djece nasljedile su, na žalost, zagađenu, priljavu i poprilično opustošenu zemlju. Da bi se to promijenilo važno je pokazivati im svojim primjerom kako djelovati u pravome smijeru", naglasila je prof. Polson.

Učenike u sadni zelenila podržao je i ravatnatelj Ugositeljsko turističke škole, Andrej Kristek istakvši kako škola ima "Eko" predznak, te njeni profesori godinama rade na razvijanju svijesti učenika o važnosti ozelenjavanja okoliša. I.Solar

Hladovina za buduće rođendane


Profesorica Polson je sadnice tise koje sada krase Sakuntala park za akciju donirala iz vlastitog dvorišta, a to da baš one postanu dio javnog osječkog zelenila, ističe, fantastičan je poklon za njen 50. rođendan koji je provela u društvu svojih učenika, radeći ono što voli. "Sadnice sam jutros izvadila iz svoga dvorišta. Iskreno, kada smo zakazivali akciju smetnula sam sa uma da danas imam rođendan tako da se sve nekako sretno poklopilo.Veselim se za koje desetljeće sjediti ovdje, u hladu tise", rekla je profesorica dodavši kako će uskoro sadanja biti organizirana i na novoj lokaciji Doma u Ćevapovićevoj ulici.

Možda ste propustili...

FINALE NATJECANJA METRO JUNIOR TOP CHEF U ROVINJU

Učenik iz Osijeka Filip Viljevac osvojio drugo mjesto

PANEL-RASPRAVA NA 10. KREATIVNOJ RIZNICI

Primjeri kružne kreativnosti su već posvuda oko nas

NATJEČAJ UPRAVNOG ODJELA ZA OBRAZOVANJE I MLADE OBŽ

Poslijediplomski studij uz potporu

Najčitanije iz rubrike