Regija
AKCIJA “VUKOVAR ZA POTRESOM POGOĐENA PODRUČJA”

Prema Banovini otišlo 30 paleta hrane, grijalica...
Objavljeno 13. siječnja, 2021.

VUKOVAR

U sklopu akcije “Vukovar za potresom pogođena područja” Grad Vukovar, tvrtke s vukovarskog područja i građani prikupili su više od 200.000 kuna vrijednu pomoć za potresom pogođena područja.

- Ukupno 30 paleta pomoći šaljemo na potresom pogođena područja, a to je ono što smo ciljali na hitnom sastanku dan poslije potresa. Tada smo se usuglasili da u akciju pomoći idemo svi zajedno kao društvena zajednica i grad te pomoć kanaliziramo preko Gradskog društva Crvenog križa Vukovar - rekao je u srijedu gradonačelnik Ivan Penava dodavši kako vjeruje da će pomoć doći do onih kojima je najpotrebnija.

- Vukovarci, nažalost, najbolje znaju što znači ostati bez doma. Građani Petrinje, Gline, Siska i okolnih mjesta su to u proteklih 30 godina osjetili dva puta - za vrijeme Domovinskog rata i sada uslijed snažnog potresa. Znamo koliko znači pomoć kada je najteže, zato smo i odlučili pomoći. Danas je najbitnije pokazati ljudskost i mislim da smo u tome i uspjeli upravo ovom zajedničkom akcijom prikupivši ono što je ljudima sada najpotrebnije - kazao je zamjenik gradonačelnika i načelnik Stožera Civilne zaštite Grada Vukovara Marijan Pavliček. Naveo je i kako su prikupljene osnovne prehrambene namirnice i higijenske potrepštine kao što su mlijeko, brašno, ulje, sol, dječja hrana, pelene, maramice.... i drugi trajni proizvodi. Također, dostavit će se i 136 električnih grijalica.


U prikupljanju donacija sudjelovali su, uz Grad Vukovar, i gradske tvrtke Tehnostan, Komunalac i Vodovod te tvrtka Borovo, udruge i građani dobre volje spremni pomoći koji su u protekla dva tjedna donosili namirnice u prostorije Crvenog križa Vukovar. Tvrtka Vukovar-šped organizirala je prijevoz donacije bez naknade.
- Naši volonteri su neumorno dva tjedna skupljali, sortirali i pakirali donacije. Zahvaljujem svim građanima, gradu Vukovaru i svim tvrtkama jer su pokazali veliko srce i donirali vrijednu robu koju ćemo isporučiti potresom pogođenim područjima - zaključio je ravnatelj vukovarskog CK, Vlatko Glavaš, napomenuvši da je u akciji sudjelovalo 40 mladih zajedno s 20 iskusnih volontera, dok se interventni tim od osam osoba nalazi u potresom pogođenim područjima i pomaže na terenu.

S.Butigan

Možda ste propustili...

GRADSKA LIMENA GLAZBA DONJI MIHOLJAC

Nove odore, note, nastupi, seminari

ODJEK IZBORA NA LOKALNOJ RAZINI

Nikolić: Morat će biti bolja suradnja

Najčitanije iz rubrike