Sport
ZADARSKI PROGRAM "BROKERA"

Izgubili bodove, popravni
protiv Diadore u Kupu
Objavljeno 22. studenog, 2020.
U Jazinama mogli izboriti bar produžetak, a večeras po plasman na premijerni završni turnir

Mnogo toga događalo se uoči vikenda u redovima košarkaša s Drave. Između dvije premijerligaške utakmice Vrijednosnice Osijek ostale su bez trenera (Domagoj Kujundžić), a u takvom ozračju otišli su na produženi vikend u Zadar.


Prvo su jučer na programu imali dvoboj redovnog, 11. kola HT Premijer lige kod Sonik Puntamike. Gostujuću momčad s klupe je vodio Marko Mandić, koji je svoj privremeni mandat zamalo obilježio i pobjedom. Brokeri su u legendarnim Jazinama izgubili bukvalno u posljednjim sekundama, što znači da su prvi dio ligaške sezone mogli i bolje zaključiti od učinak od četiri pobjede i sedam poraza. No, još su 22 utakmice do kraja, naravno, ako pandemija ne umiješa svoje prste.


Ovo gostovanje pripada u skupinu nezgodnijih. Sonik je ranije kao domaćin uzeo mjeru Splitu i Zadru, zna se da je to prava domaćinska družina koja je s osječkom ipak imala problema do samog kraja. Istina, osim u većem dijelu prve četvrtine, rezultatska je prednost uglavnom bila na strani domaćina, ali ona nije bila velika. Najveća je bila u 12. minuti, kada je Sonik imao 27:19. U trećoj dionici u dva je navrata osječki sastav imao zaostatak od sedam poena, ali bilo je i tada jasno da bi na kraju pobjednika mogla odlučivati jedna lopta. Gosti su se uspjeli dovesti u takvu situaciju, mogli su izboriti bar produžetak, iako je od njega dvije minute prije kraja bio značajno udaljen. Domaćin je imao drugi put plus osam (91:83), ali dvije trice Frya i četiri ubačena slobodnjaka Paića dovela su goste na 93:92 na 40 sekundi prije kraja. Nakon toga je Vručinić povisio na 95:92, a Frye, koji je 29 minuta bio poprilično suzdržan, odlučio je biti čovjek koji će donijeti poravnanje. No njegov šut za tri poena 16 sekundi prije sirene nije ušao i nove prigode nije bilo.
Imaju Vrijednosnice Osijek ipak prigodu vratiti se iz Zadra, osim s novim trenerom, bar i jednom pobjedom. Večeras, u 19 sati, u dvorani OŠ Zadarski Otoci, klub će tražiti svoj premijerni plasman na završni turnir Kupa Krešimir Ćosić. Na papiru, ždrijeb je bio naklonjen, jer čeka ih ogled s drugoligašem Diadorom (treći hrvatski razred). Oprez je nužan, jer ovaj dvoboj gosti igraju bez najboljeg igrača, prvog strijelca Antonia Jordana (ide s repkom u Tursku), ali i bez njega trebao bi se izboriti plasman u četvrtfinale.


Nino Benčina
SONIK PUNTAMIKA*97

VRIJEDNOSNICE OS.*92

ZADAR - Dvorana Jazine. Bez gledatelja. Suci: Kardum, Roglić i Hordov.

SONIK PUNTAMIKA: Vladović 12, Palčić, Rašić 16 (1-2), Runjić 22 (5-8), Cvitković 23 (5-5), Vručinić 3, Barboša, Zelanto, Zovko 12 (4-8), Keserović, Petani 9 (1-1).

VRIJEDNOSNICE OSIJEK: Jordamo 22 (2-8), Filipović 8 (6-6), Kujundžić 15, Frye 13 (3-4), Špehar, Porobić 2, Vedriš, Topolović 6 (0-1), Lakić 16 (4-6), Paić 10 (2-2).

REZULTAT PO ČETVRTINAMA:22:19, 23:28, 28:21, 24:24
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike