Regija
U DVIJE GODINE HITNOJ VPŽ-A 12 VOZILA

Vozilo hitne za brdski
teren stiglo je u Voćin
Objavljeno 22. studenog, 2020.
Vozilo je nabavljeno novcem Županije i Općine Voćin, vrijedno je 481.250 kuna, a olakšat će dolazak u brdska područja zimi

U dvije godine Zavod za hitnu medicinu Virovitičko-podravske županije dobio je 12 novih vozila. Prije dvije godine nabavljeno je sedam, a ove pet novih vozila. Četiri su od ljeta već u pogonu, a ključeve petog je ravnateljica Zavoda za hitnu medicinu VPŽ-a Lahorka Weiss, u nazočnosti saborskog zastupnika Josipa Đakića, župana Igora Androvića i načelnika Općine Voćin Predraga Filića, predala doktoru Mariju Jakoviću iz Voćina. To peto vozilo specijalizirano je za potrebe hitne medicinske pomoći, s pogonom na sva četiri kotača posebno prilagođenom zahtjevima specifičnog geografskog područja Voćina i dijelova Papuka.

Najbrži "hitnjaci"
Ovo vozilo nabavljeno je sredstvima Županije i Općine Voćin, a vrijednost mu je 481.250 kuna. Vrijednost ovogodišnjih četiriju vozila (dva za sanitetski prijevoz i dva za hitnu), iznosila je 1.390.000 kuna, a sredstva su izdvojena iz županijskog proračuna.

Načelnik Predrag Filić posebno je apostrofirao važnost vozila s pogonom na sva četiri kotača.

- Općina Voćin ima 24 naselja na svom području. Velik dio njih je u brdskom području i u zimskim vremenima ponekad se teško na vrijeme probiti do svih njih. Zahvaljujemo županu Androviću na podršci i razumijevanju kako bismo nabavili baš ovakvo vozilo, kao i podršci saborskog zastupnika Josipa Đakića. Nama će ono mnogo značiti, posebice u zimskim uvjetima. Ovo je vozilo koje će spašavati živote stanovnika cijele općine Voćin - naglasio je Filić.

Inače, 2018. godine "hitnjaci" iz Virovitičko-podravske županije proglašeni su najbržom "hitnom Hrvatske". S novim vozilima bit će još brži, njihova će usluga biti još kvalitetnija. Nastavak je to ulaganja u zdravstvo, bolje uvjete rada za zdravstvene djelatnike, ali i bolje uvjete za stanovnike županije.

Ulaganja u zdravstvo
- Ovo je samo jedan u nizu kontinuiranih projekata Županije za kvalitetu i pravovremenost medicinske skrbi na cijelom županijskom području. Ne moramo posebno isticati koliko je važna brza i kvalitetna pomoć onima kojima je u tom trenutku najpotrebnija, a tu se ne radi samo o vozilima nego i o drugoj medicinskoj opremi koju Županija osigurava i Zavodu za hitnu medicinu i kompletnoj Općoj bolnici Virovitica, Domu zdravlja VPŽ-a, Zavodu za javno zdravstvo "Sveti Rok". U budućnosti će se na području Opće bolnice Virovitica graditi nova zgrada Zavoda za hitnu medicinu VPŽ-a, a za njezinu gradnju ishođena je građevinska dozvola. Osim toga, sagrađena je nova dnevna bolnica, opremljene su dnevne ambulante i laboratoriji, stigla je magnetska rezonanca, novi CT uređaj, obnovljeni su domovi zdravlja u Slatini, Virovitici, Bušetini, Suhopolju - napomenuo je župan Andrović, i još jedanput zahvalio svim medicinskim djelatnicima na hrabrosti, odricanju i angažiranosti tijekom epidemije koronavirusa.

Saborski zastupnik Josip Đakić naglasio je kako je odlično vidjeti da se zajedničkim snagama dolazi do istog cilja.

- Pohvalno je vidjeti zajedničku inicijativu i Županije i Zavoda za hitnu medicinu i Općine Voćin kako bi se poboljšao standard i nadstandard, a sve s ciljem da stanovnici ovog područja imaju kvalitetnu njegu i skrb.

Dijana Stanić Rešicki
Više od milijun kilometara godišnje
- S obzirom na važnost ispravnosti i kvalitete vozila, kako u djelatnosti hitne medicine, tako i u djelatnosti sanitetskog prijevoza, nama su nova vozila iznimno važna, jer godišnje napravimo više od milijun kilometara spašavajući živote naših građana. Osim toga, djelatnici Zavoda tijekom prošle godine odradili su 20.134 ambulantne i terenske hitne intervencije te 18.832 sanitetska prijevoza - naglasila je ravnateljica Zavoda za hitnu medicinu VPŽ-a, Lahorka Weiss.
Možda ste propustili...

UGODAN POSJET STUDENCU U LADIMIREVCIMA

Kada skoknu do svoje trgovine, ni kuću ne zaključavaju!

OBILJEŽENE OBLJETNICE ROĐENJA VELIKANA

Cvijeće pred bistama Kršnjavoga i Bilinskog

Najčitanije iz rubrike