Regija
NOVA VIZURA GRADA NAŠICA VRIJEDNA 100 MILIJUNA KUNA

Uređuju se trgovi
i obnavljaju dvorci
Objavljeno 16. studenog, 2020.
NAŠICE

Gradonačelnik Našica Josip Miletić sa suradnicima obišao je radove na projektu obnove kulturne baštine kojim se obnavljaju dva dvorca Pejačević, pripadajuće staze uz dvorce, Gregerova vila, dva središnja trga te gradske staze.

Prvotno su obišli stazu koja se radi ispred našičkog hotela gdje su u koordinaciji s ugostiteljima trenutno pomaknute postojeće terase, a u sklopu projekta ugostitelji će dobiti nove. Nakon toga uslijedio je obilazak radova na središnjem gradskom trgu, Trgu dr. Franje Tuđmana, gdje se uklanjaju kocke i postavljaju nužne podzemne instalacije, vodovod, struja i telekomunikacije. Gradonačelnik Miletić i suradnici na kraju su obišli i drugi našički trg, Trg Isidora Kršnjavoga, gdje su radovi u punom jeku.

Gradonačelnik je ustanovio kako radovi idu planiranom dinamikom i bez nekakvih većih problema.

- Mogu konstatirati kako će ovi veliki radovi ukupne vrijednosti sto milijuna kuna dati novu vizuru samog središta grada, a uz to dobit ćemo i ljepše ulice i trgove. Trgovi koji su bili prije su dotrajali, kocke su bile popucale, a fontana je zahtijevala velika ulaganja. Ovo je bila prilika da preko europskih sredstava napravimo te velike investicije u sklopu projekta obnove kulturne baštine – rekao je Miletić te zahvalio svima koji su sudjelovali i koji sudjeluju u ovim velikim projektima.

Dodao je kako je uvjeren da će se radovi i nastaviti planiranom dinamikom. M.Ku.
Možda ste propustili...

NA NATJEČAJU 254 UČENIČKA RADA IZ RH

Odabrani najbolji šeširi osnovaca

NOVI USPJEH MLADOG POVJESNIČARA

Ivano Bocor drugi put državni prvak

PREVENTIVNI PROGRAM “DUGINE BOJE”

Prepoznati tuđe i vlastite osjećaje

Najčitanije iz rubrike