Regija
BRANITELJICE DOMOVINSKOG RATA POMAŽU

Pakete s hranom dobilo 70 obitelji
Objavljeno 15. studenog, 2020.

VUKOVAR - Udruga Braniteljice Domovinskog rata Republike Hrvatske, čije je sjedište u Vukovaru, protekloga je vikenda za 70 obitelji u potrebi s područja najistočnije županije, podijelila pakete s hranom.

- U ove teške dane, ne samo za Vukovar i Vukovarsko-srijemsku županiju, nego i za cijelu Hrvatsku, naša je udruga željela učiniti nešto lijepo i dobro - rekla je predsjednica Svjetlana Dželalija, dodavši kako su pakete dobile braniteljske i stradalničke obitelji koje žive u teškim prilikama.

Kako je navela, riječ je o obiteljima branitelja i braniteljica na tzv. skrbi, ili s najnižim mirovinama, civilnim žrtavama rata, bivšim zatočenicima logora bez ikakvih primanja..., s popisa ispostave resornog ministarstva. Udruga je, naime, na natječaju Ministarstva hrvatskih branitelja dobila u tu svrhu 35.000 kuna, a kompletan iznos preusmjerili su Braniteljskoj građevinskoj zadruzi u Osijeku koja je složila 70 paketa u kojima su se našli i domaći proizvodi sa slavonskih OPG-ova. Time se, rekla je Đelalija, ujedno htjelo pomoći i lokalnom gospodarstvu.

- U paketima teškim 20-ak kilograma ima svega, od soli, brašna, šećera, tijesta, riže, preko konzervirane hrane do suhomesnatih proizvoda, raznih namaza, pa i pekmeza i lješnjaka. Uz svaki paket korisnici su dodatno dobili i higijenske potrepštine, a zahvaljujući donaciji 700 kilograma brašna od strane dvojice Vukovaraca, dr. Vladimira Horvatića i Gorana Kneževića, svakoj od 70 obitelji uručili smo i po deset kilograma brašna - navela je predsjednica udruge koja u RH ima približno 200 članica.

Korisnicima u Vukovaru, Vinkovcima, Županji i brojnim okolnim selima braniteljice iz navedene udruge pakete su osobno i dostavljale, a pritom su posebnu zahvalu uputile Općini Bogdanovci, čiji im je načelnik Marko Barun za tu potrebu ustupio kombi i vozača.

Inače, Udruga Braniteljice Domovinskog rata RH često se bavi humanitarnim radom. Uoči Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. - 2020. godine predsjednica Svjetana Dželalija apelirala je pak na građane da, zbog epidemije koronavirusa, počast vukovarskim žrtvama odaju paljenjem svijeća u prozorima svojih kuća. S. Butigan

Možda ste propustili...

NA GRADSKIM BAZENIMA u ĐAKOVU

Počele pripreme za kupališnu sezonu

U UTORAK OD 16 DO 18 SATI

Darivanje krvi u OŠ Petrijevci

UČENICI INDUSTRIJSKO-OBRTNIČKE ŠKOLE VIROVITICA

Dravskoj priči donirali presadnice cvijeća

Najčitanije iz rubrike