Regija
IZ KARAŠICKE REPUBLIKE

Društveni centar - najveći projekt
Objavljeno 24. listopada, 2020.
U Društvenom centru neprestano se održavaju društvene aktivnosti za razne kategorije građana
VALPOVO

Za sve one koji još nisu čuli za projekt "Društveni centar Valpovo", koji udruga Karašicka Republika provodi s partnerima iz udruge MI, Društvom naša djeca Valpovo i udrugom mladih Revolucija, ovih dana bit će više prilike za upoznavanje s najvećim projektom udruge do sada.

Naime, objavljena je i službena web-stranica Društvenog centra Valpovo s kalendarom događanja, čime je ovaj projekt i službeno zaživio.

- Karašicka Republika zajedno s projektnim partnerima provodi projekt pod nazivom "Društveni centar Valpovo", kroz koji će se adaptirati i opremiti Društveni centar u kojem će projektni partneri provoditi svoje aktivnosti i kroz koji će se uspostaviti Program za osobe s invaliditetom, Program za mlade, Program o pravima i zaštiti djece, uspostaviti Volonterski centar i Info centar za mlade - poručuju iz Karašicke Republike o projektu.

Društveni centar institucija je u kojoj se neprekidno odvijaju raznovrsne društvene aktivnosti namijenjene različitim kategorijama građana, a koje otvaraju prostor za aktivno sudjelovanje i razvoj društvenog-kulturnog života i građanske participacije pripadnika lokalne zajednice. S minimalno 14 aktivnosti na mjesečnoj bazi, svaki zainteresirani sugrađanin može pronaći nešto za sebe.

Tim povodom predstavljena je i službena internet-stranica Društvenog centra na kojoj se nalaze i podstranice Volonterskog centra i Info centra za mlade, te službeni kalendar svih događanja tijekom godine. Na podstranici Volonterskog centra može se saznati kako postati volonter, pročitati volonterske priče te posjetiti burzu volontera. Podstranica Info centra za mlade usmjerena je općem informiranju mladih u dobi između 15 i 30 godina i prilagođava se njihovim pitanjima i potrebama.

Info centar pruža mladima raznovrsne informacije na jednom mjestu, kao i mogućnost stjecanja vještina i pronalaženju motivacije za nove izazove.

Lidija Aničić
U INKUBATORU
Volonterski centar i Info centar za mlade bit će uspostavljeni do kraja ove godine, internet-stranica prilagođena je osobama s invaliditetom, odnosno poteškoćama preko digitalne pristupačnosti. Do adaptacije prostora Društvenog centra koji će se nalaziti u zgradi “starog Sindikata” većina aktivnosti će se provoditi u prostorijama Poduzetničkog inkubatora Valpovo.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike