Regija
GRADSKE STIPENDIJE KREĆU SE OD 400 DO 800 KUNA

Županja stipendira sve studente
Objavljeno 20. listopada, 2020.
ŽUPANJA - Grad Županja raspisao je natječaj za dodjelu studentskih stipendija za novu akademsku godinu, na koju pravo ostvaruju svi redoviti studenti, od prve godine studija, s prebivalištem na području Županje najmanje pet godina. Za prošlu godinu u tu je svrhu iz gradskog proračuna izdvojeno približno 1,5 milijuna kuna, za oko 250 studenata. Iznos stipendije ovisi o prosjeku ocjena. Studenti od druge godine studija s prosjekom ocjena od 4,0 i više dobivat će 800 kuna mjesečno, s prosjekom od 3,5 i više 600 kuna, a studenti čiji se prosjek ocjena kreće od 3,49 naniže, kao i svi redoviti studenti prve godine studija, 400 kuna.

Natječaj je otvoren do 18. studenoga. Iz gradske uprave pozivaju studente da se jave, a svoje će pravo, napominje gradonačelnik Davor Miličević, moći ostvariti i nakon isteka toga roka, jer cilj je pomoći svim studentima. Napominje da je, uz financijsku pomoć učenicima osnovnih i srednjih škola, dodjela stipendija ulaganje u budućnost, mladost i znanje te obrazovnu strukturu grada Županje. Smatra da svi redoviti studenti zaslužuju i trebaju dobiti stipendiju i Grad im u skladu s mogućnostima nastoji što više pomoći i financijski olakšati troškove školovanja.

Namjera je, ako se za to otvori mogućnost, povećati stipendije, što bi, uvjeren je Miličević, da nije bilo korone, već bilo učinjeno. M.L.O.
Možda ste propustili...

U BELOMANASTIRSKOJ OŠ DR. FRANJE TUĐMANA ODRŽAN PROLJETNI SAJAM

Novac prikupljan u humanitarne svrhe

Najčitanije iz rubrike