Regija
VINKOVAČKA REKREATIVNA BICIKLIJADA ''TOUR NATUR''

Preko 100 biciklista odvozilo 15 kilometara, nagrada Korini Bonić
Objavljeno 19. listopada, 2020.

VINKOVCI - Lijepo vrijeme privuklo je preko 100 biciklista na vinkovačku rekretaivnu biciklijadu ''Tour natur'' u organizaciji Turističke zajednice Grada Vinkovaca, te uz potporu Biciklističkog kluba ''Sokol'' , Grada Vinkovaca i Moto kluba ''Vinkovci''.

Svi sudionici držali su se epidemioloških mjera, tako da je svima izmjerena temperatura, dezificijensi za ruke i vodila se evidencija svih sudionika biciklističke rute.

Rutu od 15 kilometara bila je izazov za sve građane Vinkovaca od onih najmlađih do najstarijih, a krenuli su s Trga Vinkovačkih jeseni, preko Lapovaca i kolodvora stigli su do Ulice Kralja Zvonimira i tim pravcem stigli do centra Nuštra odakle su skrenuli u smjeru Cerića. Nakon Cerića stižu u Malu Bosnu, Gortanovo naselje, obilaze bolnicu i kroz Ulicu bana Jelačića stižu na krajnji cilj, Trg Vinkovačkih jeseni i zatvaraju rutu.

-''Cilj ovog događaja bilo je  druženje. Stiže nam zimsko vrijeme, sve je hladnije, ljudi su sve više u kućama, pa smo iskoristili ovaj trenutak da naše građane izvučemo van'',  rekao je Marko Jureta, zamjenik direktorice Turističkog ureda TZ grada Vinkovaca.

U vožnji vidjeli smo i poznata lica, među kojima je bila pročelnica Upravnog odjela za kulturu i turizam Grada Vinkovaca, Marija Liščić Drmić, kao i vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić sa suprugom.

-''Ovo je nešto što ćemo poticati, što ćemo imati više puta kroz godinu, a ne samo jednom. Na ovaj način ne samo da želimo potaknuti jednu međusobnu reakciju nego i bavljenje sportom i vođenje zdravog života. Puna potpora organizatorima i nadamo se da će ovo prerasti u tradiciju. Mislim da je ovo dobra rekreacija za koju ne treba puno, samo malo volje. Naš grad je prekrasan, uvijek se može nešto novo vidjeti i upoznati, pa sve pozivam da se provozaju biciklom kroz Vinkovce“, rekao je Bosančić.

Svi sudionici dobili su majice, no nagrade su otišle u ruke desetero biciklista nakon tombole. Najviše sreće imala je Korina Bonić koja je na tomboli osvojila bicikl.

Najstariji sudionik bio je Ivica Jukić,  najmlađi sudionik Vito Garvanović, a najmlađi do 10 godina dobili su biciklističku posudu za vodu.

Mario Kokaj

Možda ste propustili...

KAMEROM SNIMATELJA ŽELJKA FELBARA

Veliko jezero, Europska Amazona, Velika rijeka

OBILJEŽEN DAN OPĆINE BIZOVAC

Projekte razvijaju uz sufinanciranja

Najčitanije iz rubrike