Osijek
UNATOČ PANDEMIJI KORONAVIRUSA NASTAVLJENA TRADICIJA ODRŽAVANJA ZMAJADE

Jakov Gregić iz OŠ Mladost
došao sa zmajem, a kući
otišao s novim biciklom
Objavljeno 18. listopada, 2020.

Na radost svih zaljubljenika u zmajeve, aeromodelarstvo, bezmotorne i motorne letjelice te druge leteće naprave, gotovo polustoljetnu tradiciju održavanja osječke Zmajade nije uspjela spriječiti ni pandemija koronavirusa, a to je sigurno dobra vijest za koju su zaslužni vrijedni organizatori iz osječkog Centra tehničke kulture i Aerokluba Osijek.

Naravno da najveće zasluge pripadaju osječkim osnovcima i njihovim roditeljima koji su, unatoč obveznim epidemiološkim mjerama i stalnim upozorenjima koja nam svima stvaraju dodatne napetosti, ipak u velikom broju ovu nedjelju odlučili provesti na prostoru Sportskog aerodroma Osijek-Čepin, i sudjelovanjem na 49. po redu Zmajadi nastavili jednu lijepu i uspješnu tradiciju. Radost na dječjim licima pogleda uprtih u nebo dok su upravljali svojim zmajevima, jasno su pokazivali da svi skupa uživaju u dobroj zabavi, ali i u lijepom nedjeljnom prijepodnevu. Aktualne epidemiološke mjere osječkim školama nisu dopustile organizirani dolazak učenika te je na ovogodišnjoj Zmajadi izostala masovnost, no zasigurno će biti upamćena po činjenici da je prvi put u svojoj dugogodišnjoj povijesti održana u listopadu, a ne početkom lipnja, kako je to do sada bilo uobičajeno. Najduže će je zasigurno pamtiti Jakov Gregić, učenik 2. razreda Osnovne škole Mladost, koji je u natjecanju u visini leta zmaja osvojio prvo mjesto, a za što je nagrađen biciklom i proglašen pobjednikom Zmajade. U natjecanju za kreativnost i estetski dojam zmaja prvu je nagradu osvojila Doroteja Pavković, učenica 7. razreda OŠ Mladost, dok je u natjecanju s klizačima najbolji bio Vedran Dunđer, učenik 5. razreda OŠ Vijenac.

Organizatori su podijelili tisuću zmajeva, iako ih je bilo pripremljeno dvostruko više, a cijeli je program upotpunjen i atraktivnim skokovima padobranaca predstavljanjem rada Centra tehničke kulture, izložbom motora, jedrilica, zrakoplova i zmajeva.
Tomislav Prusina

Najčitanije iz rubrike