Osijek
ULTRAMARATON "LEDINAC – VUKOVAR 2020"

Za Blagu Zadru biciklom odvozili 900 kilometara
Objavljeno 16. listopada, 2020.
U maratonu sudjeluje šest biciklista iz Hercegovine i Hrvatske, uz vođu puta bojnika Ivicu Lozinu te Dražena Kožula Bucu

Sudionici biciklističkog ultramaratona "Ledinac - Vukovar 2020", koji se održava drugu godinu zaredom u sjećanje na poginulog heroja Domovinskog rata general-bojnika Blagu Zadru, u četvrtak u poslijepodnevnim satima stigli su u Osijek. U maratonu sudjeluje šest biciklista iz Hercegovine i Hrvatske, uz vođu puta i idejnog začetnika bojnika Ivicu Lozinu te Dražena Kožula Bucu iz Županje.

Prvi ultramaraton održan je prošle godine od 7. do 16. listopada, u povodu godišnjice pogibije general-bojnika Blage Zadre. Ove godine biciklisti su na put krenuli 9. listopada iz Ledinca, rodnog mjesta heroja Blage Zadre, nastavili potom vožnju preko Gruda, graničnog prijelaza Vinjani, Imotskog, Aržana, Trilja i Sinja. Na svom putu prema Vukovaru prošli su kroz Knin i Gračac, Udbinu, Korenicu, Plitvice, Topusko, Glinu, Dvor, Kostajnicu, Novsku i Požegu, a nakon Osijeka nastavljaju do Trpinjske ceste i Memorijalnog groblja u Vukovaru, gdje je dolazak planiran danas, u petak, 16. listopada. Tijekom maratona sudionici imaju za cilj posjetiti sva spomen-obilježja kojih je na ovoj trasi mnogo više nego nabrojenih mjesta, a kako bi odali dužno poštovanje svim poginulima u Domovinskom ratu.

Bicikliste je u Osijeku dočekao predsjednik Zbora udruga veterana hrvatskih gardijskih postrojbi (ZUV HGP) Miljenko Kolobarić i brojni predstavnici veterana Domovinskog rata, koji su sa sudionicima maratona zapalili svijeće na Vukovarskoj ulici kod spomenika crvenom fići, simbolu obrane grada Osijeka.
Organizatori ultramaratona su Atletski klub Treking, Planinarski klub Grude 1955 te bojnik HV Ivica Lozina.


Nefreteta Z. Eberhard
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike