Regija
UČENICI NAŠIČKE ŠKOLE USPJEŠNI NA MEĐUNARODNOM KREATIVNOM NATJEČAJU

Priznanja za učenike slovačkog jezika
Objavljeno 13. listopada, 2020.
NAŠICE

Učenici OŠ kralja Tomislava Našice i Područne škole Markovac sudjelovali su na međunarodnom kreativnom natječaju pod nazivom "Zvladneme to" ("Uspjet ćemo") u organizaciji ravnateljice ISEIA (International Slovak Educational Institution and Association) Jarmile Buchove. Učenici su trebali pogledati video zadane zabavne pjesme "Zvladneme to" koju pjeva slovački pjevač Miroslav Jaroš, a čiji je sadržaj usko povezan s aktualnom koronasituacijom, te riješiti postavljene zadatke u obliku radnih listova.

Natječaju se priključilo 176 učenika iz raznih država - Cipar, Francuska, Nizozemska, Hrvatska, Njemačka, Slovačka, Švicarska, Italija, Ukrajina, Velika Britanija, SAD. Kako navodi učiteljica slovačkog jezika Ana Marošević, učenike nižih razreda OŠ u Markovcu Našičkom potaknula je da zadatke rješavaju u školi na satu, a učenike viših razreda u online nastavi.

Tako je 19 učenika iz škole za svoj uspješan trud i rad s gramatičkim sadržajem pjesme dobilo priznanje i razne poklone, kojima su se svi sudionici razveselili. Knjige, majice, školski pribor, kape, torbe, brošure, kalendari, slatkiši i CD spomenutog pjevača poslao je organizator ISEIA na adresu škole.

Pokrovitelji su bili Ministarstvo školstva, znanosti, istraživanja i sporta Republike Slovačke, Univerzitet Mateja Bala u Banskoj Bystrici, Univerzitet Komenskog u Bratislavi, Matica slovačka u Martinu, Ured za inozemne Slovake u Bratislavi, Izdavač Class, Asociácia ISEIA sa sjedištem u njemačkom Münchenu i drugi. M.Ku.
Možda ste propustili...

ODMOR U ZELENOM OPORAVLJA I TIJELO I DUH

Ponovno otkrivena radost življenja

BELI MANASTIR

Ugovor o stadionu

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

POTPISAN UGOVOR ZA GRADNJU NOVOG STADIONA

Igralište Šparte odlazi u povijest

2

U SDF ŽETELICAMA SU ZADOVOLJNI

Kombajni opet traženi, otvaraju se nova tržišta

3

U VINKOVAČKOM KRAJU MANJI INTERES ZA SEZONU NA MORU

Ove godine zaposleno je 214 sezonaca, nekada je bilo 1475