Regija
IZ OPĆINE POZIVAJU NA UREĐENJE GUNJE

Zapuštene okućnice jako su velik problem, prijete novčane kazne
Objavljeno 30. rujna, 2020.
GUNJA - Zbog neodržavanih, u korov i šikaru obraslih okućnica pojedinaca, koje narušavaju izgled Gunje, a čiji susjedi negoduju i muku muče sa zapuštenim zemljištima koja ih okružuju i leglo su zmijama i štakorima, Općina se obratila mještanima. Pokušavajući djelovati na građansku i ekološku svijest, pozvali su ih da se svi zajedno potrude urediti svoju općinu, da jedni druge motiviraju za što ljepše uređenje životnog prostora te očuvanje i zaštitu okoliša.

- Pohvaljujemo sve mještane koji se trude držati svoje okućnice urednima, bez dopisa i opomena našeg komunalnog redara, ali apeliramo na one koji do sada nisu tome davali važnost da ubuduće pokušaju odvojiti malo slobodnog vremena za održavanje. Kolikogod se mještani trudili urediti svoje okućnice, velik je broj onih koji to već godinama nisu učinili - ističu.

Neke su potpuno obrasle drvećem i niskim raslinjem i čine problem i za susjede i za sve mještane. U Općini podsjećaju da su Odlukom o komunalnom redu predviđene sankcije i novčane kazne i u obvezi su ih početi primjenjivati prema onima koji ne održavaju svoje okućnice, okoliš i okućnice između javne površine - ceste i građevine.

Načelnik Anto Gutić ističe da je naplata kazne posljednja opcija i poziva sumještane da pokažu odgovornost i urede okućnice. M.L.O.
Možda ste propustili...

NASTAVAK DRŽAVNOG LIDRANA - DOMAĆIN VINKOVAČKA GIMNAZIJA

Svoje umijeće u literarnom, dramskom i novinarskom radu pokazuju srednjoškolci

GLAZBENE I FILMSKE PROJEKCIJE, RADIONICE, KVIZ

Lapidarij idealno mjesto za događaje zanimljive svima

Najčitanije iz rubrike