Regija
U DRAGOTINU

Počinje trodnevnica
Objavljeno 11. kolovoza, 2020.
DRAGOTIN


Svetkovini Velike Gospe u Dragotinu prethodit će trodnevnica, a mise su u utorak, srijedu i četvrtak u 18 sati. U petak, 14. kolovoza, u 17 sati je okupljanje i otvaranje slavlja te marijanska pobožnost i prigoda za ispovijed. U 18 sati je svečano iznošenje slike Gospe Žalosne. Misna slavlja su u 20 i 22 sata. Nakon misnog slavlja u 22 sata dosad je bila procesija sa svijećama, no nje najvjerojatnije ove godine, zbog koronavirusa i epidemijskih mjera, doznajemo od župnog upravitelja svetišta, vlč. Ivana Stipića, neće biti.


Između misa je prilika za ispovijed i marijansku pobožnost. Na svetkovinu Velike Gospe u subotu, 15. kolovoza, od 8 sati bit će prigoda za ispovijed s pokorničkim bogoslužjem. Misna slavlja su u 9, 11 i 18 sati. Između misa prilika je za ispovijed i prigodnu marijansku pobožnost.
Đakovačka župa Svih svetih pozvala je mlade, ministrante, djecu, bračne parove, članove molitvenih zajednica, župnih vijeća, vjeroučitelje i katehete te sve župljane da se priključe u radosnoj proslavi ove velike svetkovine. Zajedničko hodočašće (pješice) krenut će 14. kolovoza u 17 sati ispred katedrale. Nije organiziran zajednički prijevoz za Đakovo. S.Ž.
123

Raverferum consul utum quo conduci squampo rtabullari
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike