Osijek
ENERGETSKA OBNOVA

Nova fasada i dizala za
mirovinski i zdravstveni
Objavljeno 30. lipnja, 2020.

Prigodnom konferencijom za novinstvo označen je kraj realizacija projekta "Energetska obnova poslovne zgrade Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje i Hrvatskog zavoda za zdravstvenog osiguranje u Osijeku", financiranog iz Europskog fonda za regionalni razvoj u sklopu Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014. - 2020.

Vrijednost projekta energetske obnove, dakle uređenje ovojnice i ostalih radova na uštedi u grijanju i hlađenju, te ugradnja dvaju dizala, iznosi 8,3 milijuna kuna, a 60 posto (5,02 milijuna kuna) tog iznosa nepovratna su sredstva iz EU izvora. Preostali dio sredstava su, proporcionalno vlasničkom udjelu, osigurali HZMO i HZZO.

Biljanu Tuševski pročelnicu osječke službe HZMO-a, voditeljicu ali i inicijatoricu ovog projekta posebno veseli ugradnja dvaju dizala (od kojih je jedno prilagođeno osobama s invaliditetom), koja će olakšati komunikaciju stranaka sa službama koje su na katovima. Jer, možda je manje poznato, ova zgrada smještena u Parku kralja Zvonimira ima šest etaža i ukupno 4200 četvornih metara brutopovršine. Goste su pozdravili i Ivan Serdar, ravnatelj Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje, te Nataša Tramišak, pročelnica Upravnog odjela za investicije i fondove EU. D.Ku.

Možda ste propustili...

BAUMIT LIFECHALLENGE: KATEGORIJA “ZAPANJUJUĆA STRUKTURA”

Gospodarski centar nominiran za najljepšu fasadu u Europi

Najčitanije iz rubrike