Regija
EUROPSKI TJEDAN PRVI PUT OBILJEŽEN ONLINE

Razvojna agencija VSŽ-a
uručila je vrijedne nagrade
za znanje o Europskoj uniji
Objavljeno 19. svibnja, 2020.
VINKOVCI

Šira je javnost, a poglavito mladi i djeca, i ove godine imala priliku sudjelovati u raznovrsnom programu obilježavanja Europskog tjedna, koji je zbog krizne situacije prouzročene pandemijom koronavirusa Razvojna agencija Vukovarsko-srijemske županije prvi put organizirala u cijelosti online.

Suradnjom djelatnika Razvojne agencije, nastavnika i roditelja, djeca od petog do osmog razreda osnovnih škola s područja Vukovarsko-srijemske županije imala su mogućnost pripreme i sudjelovanja u online Kvizu za školarce. Čak je šezdeset posto osnovnih škola s područja županije sudjelovalo u kvizu, a najbolja među njima bila je Osnovna škola Josipa Kozarca iz Vinkovaca, koja je na temelju prosjeka rezultata svojih učenika osvojila prvo mjesto. Time su bistre glavice svojim rezultatima svojoj školi priskrbile 25 3D olovki uz popratni potrošni materijal, koji će zasigurno kreativno nadopuniti održavanje nastave za cijeli jedan razred. Iz iste je škole desetero učenika osvojilo promotivne pakete Agencije.

Za one učenike koji su se posebno istaknuli općim znanjem o Europskoj uniji Agencija je osigurala nagrade za prvih pet najboljih. Prvo je mjesto osvojila Ana Šokčević, učenica 8.c razreda Osnovne škole Gunja, za što je nagrađena mobitelom Samsung A51, drugo mjesto osvojio je Petar Šokčević, učenik 5.a razreda Osnovne škole Gunja, koji je osvojio GoPro kameru Hero 7. Treće mjesto pripalo je Teni Čavka iz 5. a razreda Osnovne škole Josipa Kozarca iz Vinkovaca, koja je osvojila tablet Lenovo Tab M8. Četvrto mjesto zauzeo je Leon Sukobljević, učenik 8. a razreda Osnovne škole Nijemci, koji je osvojio pametni sat Xiaomi, a peto mjesto pripalo je Paoli Kopić, učenici 5 a razreda Osnovne škole Gradište, koja je također osvojila pametni sat.

U sklopu gostovanja u radijskim emisijama na radiopostajama Vinkovci, Vukovar i Županja djelatnici Razvojne agencije Vukovarsko-srijemske županije slušateljima su približili dosadašnji rad Agencije i postavili nagradno pitanje, na koje su točno odgovorili slušateljica Radija Vinkovci Zdenka Lucić, slušatelj Radija Vukovar Filip Leko i slušateljica Radija Županja Snježana Kosić te osvojili vrijednu nagradu - bicikl.
Mario Kokaj
U kvizu o Europskoj uniji sudjelovalo je 60 posto osnovnih škola s područja Vukovarsko-srijemske županije
Možda ste propustili...

POTPISANO JE 37 UGOVORA

Za braniteljske udruge 32.300 €

RUKOMETAŠI SŠ I. KRŠNJAVOGA

Treći u državi

Najčitanije iz rubrike