Autoglas
FORD NOVE SOFISTICIRANE TEHNOLOGIJE

Najelektrificiraniji Ford do sada - Kuga
Objavljeno 31. ožujka, 2020.
Potpuno nova elektrificirana Ford Kuga dolazi uz mild, plug- in i full-hybrid pogone. Punjač je na prednjem blatobranu

Elegantna i prostrana potpuno nova Ford Kuga najelektrificiraniji je Ford ikada, i prvi Ford SUV, koji dolazi uz mild, full i plug-in hybrid pogone. Kuga plug-in hybrid imat će raspon vožnje veći od 50 km, predviđenu potrošnju goriva od 1,2 l/100 km i emisiju CO2 od 29 g/km.

Ford je predstavio potpuno novu sofisticiranu Kugu Titanium, sportsku Kugu ST-Line i luksuznu Kugu Vignale uz naprednu paletu hibridnih pogonskih sklopova. Sveobuhvatna ponuda uključuje Kugu plug-in hybrid, Kugu EcoBlue hybrid (mild-hybrid), i Kugu hybrid (full-hybrid), zajedno s Fordovim 2,0-litrenim EcoBlue dizelskim, 1,5-litrenim EcoBlue dizelskim i 1,5-litrenim EcoBoost benzinskim motorima te inteligentnim novim automatskim 8-stupanjskim mjenjačem. Potpuno nova Kuga uz nove sigurnosne tehnologije nudi još intuitivnije značajke udobnosti i pomoći vozaču, što omogućuje kupcima još bolju povezivost u pokretu. Sofisticirane tehnologije uključuju ugrađeni modem FordPass Connect, tehnologiju bežičnog punjenja i Fordov SYNC 3 infotainment sustav koji podržava 8-inčni središnji zaslon osjetljiv na dodir. Vrhunski B&O sustav proizvodi visokokvalitetno audioiskustvo, a nova 12,3-inčna instrument-ploča s "istinskim bojama" nudi više informacija, intuitivna je i jednostavnija za čitanje.

Kuga plug-in hybrid ima pogonski sklop ukupne snage 225 KS, a sastoji se od 2,5-litrenog, četverocilindričnog Atkinson benzinskog motora, električnog motora, generatora te litij-ionske baterije od 14,4 kWh, ima raspon vožnje veći od 50 km, uz potrošnju goriva od 1,2 l/100 km, i emisiju CO2 od 29 g/km.

Baterija
Baterija se puni pomoću priključka za punjenje postavljenog na prednjem blatobranu, a automatski se dopunjuje u pokretu tehnologijom regenerativnog punjenja. Predviđa se da će do potpunog punjenja baterije, električnom energijom jačine 230 V, trebati oko četiri sata.

Potpuno nova Kuga EcoBlue hybrid snage 150 KS dolazi uz 2,0-litreni EcoBlue dizelski motor, 48-voltni sustav i auto start-stop sustav koji omogućuje dodatnu uštedu goriva, pridonoseći očekivanim emisijama CO2 od 132 g/km i potrošnji goriva od 5,0 l/100 km.

Kuga hybrid pak koristi full-hybrid pogon i kombinira 2,5-litreni benzinski Atkinson motor, električni motor, generator, litij-ionsku akumulatorsku bateriju i Fordov automatski mjenjač uz potrošnju od 5.6 l/100 km, i emisiju CO2 od 130 g/km. Kuga hybrid bit će dostupna kasnije u 2020. godini s pogonom na prednje kotače i pametnim Fordovim pogonom na sve kotače.

Deaktivacija
Kuga EcoBlue snage 180 KS dolazi uz 2.0-litreni EcoBlue motor prosječne potrošnje goriva od 5,7 l/100 km i emisiju CO2 od 150 g/km. Fordov 1,5-litreni EcoBlue motor nudi 120 KS i predviđa potrošnju goriva od 4,8 l/100 km uz emisiju CO2 od 127 g/km.

Kuga EcoBoost i njezin 1.5-litreni motor donosi 120 ili 150 KS, uz prosječnu potrošnju goriva od 6,5 l/100 km i emisiju CO2 od 149 g/km. Fordov prvi sustav deaktivacije za 3-cilindarski motor može automatski zaustaviti jedan od cilindara kada nije potreban puni kapacitet, kao što je spora vožnja, ili vožnja pod svjetlima. Deaktivacija cilindra može isključiti ili ponovno uključiti jedan cilindar za 14 milisekundi - 20 puta brže od treptaja oka - bez kompromisa u radu ili profinjenosti.

Milan Bugarić
ŠIRA JE I DUŽA
Potpuno nova Ford Kuga 44 milimetara je šira i 89 mm duža od prethodnog modela, dok je međuosovinski razmak povećan za 20 mm, što znači više prostora za ramena i više prostora na prednjim i stražnjim sjedalima te više prostora za glavu.

Za putnike na stražnjim sjedalima grijana sjedala dostupna su prvi put, a cijeli drugi red sjedala može se pomicati unatrag ili prema naprijed kako bi se povećao prostor za prtljagu za 67 litara. Nova funkcija daljinskog spuštanja omogućuje jednostavno sklapanje sjedala drugog reda.
44

milimetara nova je Kuga šira od prethodnika
1,2

litara goriva na 100 km - predviđena potrošnja Kuge plug-in hybrid
Kuga uz nove sigurnosne tehnologije nudi još intuitivnije značajke udobnosti i pomoći vozaču
Možda ste propustili...

ODLIČAN POTEZ ORGANIZATORA VRHUNSKE UTRKE

Hrvatski rally veterani na WRC-u

CX-80 UDOBNOST, PRAKTIČNOST I SVESTRANOST

Nova perjanica Mazde sa 7 udobnih sjedala