Osijek
TRI OSNOVNE I DVIJE SREDNJE OSJEČKE ŠKOLE

Dobitnice su međunarodne oznake e-Twinning škole
Objavljeno 24. ožujka, 2020.
I u ovim teškim vremenima iz Osijeka stiže dobra vijest. Čak pet škola ovih dana dobilo je oznaku e-Twinning škole koju im je dala Agencija za mobilnost i programe Europske unije. Ovogodišnji dobitnici su I. gimnazija te Tehnička i prirodoslovna gimnazija Ruđera Boškovića te tri osnovne škole - "Retfala", "August Šenoa" te drugi put i "Tin Ujević". U toj je školi prijavu izvršila profesorica engleskog i njemačkog jezika Mirjana Jerković, pojasnivši da svaka škola koja postigne određene kriterije, poput traženja partnera za Erasmus projekte, profesionalna usavršavanja za seminare i tečaje i sl., ima mogućnost prijave.

- Kod nas je dovoljan broj učitelja uključen u platformu i odrađuje e-projekte, bilo da ih je sam kreirao ili u zajedništvu s drugima. Mi smo sve preduvjete zadovoljili i ove godine se prijavili te smo više nego sretni što smo ponovo dobitnici te oznake koja ne donosi benefite samo nastavnicima već i učenicima – pojašnjava Jerković.

To konkretno znači, nastavlja, da učenici sudjeluju u umrežavanju sa svojim vršnjacima-sudionicima, šalju mailove, provode zajedničke aktivnosti, preuzimaju materijale, a istovremeno se vode bilješke aktivnosti, dnevnici i videokonferencije. Omogućen je čak i live event – pojasnila je Jerković. M. Mihelić
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike