Regija
UDRUGA LIČANA “VILA VELEBITA”

Njeguje ličku tradiciju i predstavlja svoju Slatinu
Objavljeno 28. veljače, 2020.
SLATINA - I u 2020. godini prioritet Udruge Ličana "Vila Velebita" projekt je gradnje Ličke kuće u Slatini, za koju bi do kraja godine trebala biti završena dokumentacija, izvijestili su članovi udruge, na čelu s predsjednikom Željkom Šnjarićem, gradonačelnika Denisa Ostrošića. Predviđa se da će gradnja trajati četiri godine.

Organiziraju nekoliko manifestacija, među kojima se ističu studijsko putovanje u Liku Gastro-Lika jer se žele više povezati sa svojim korijenima i upoznati s običajima i tradicijom. Manifestaciju Gastro-Lika udruga organizira u povodu Dana grada Slatine, ali i u drugim prigodama priprema predstavljanja ličkih običaja i načina života. Nastavljajući suradnju s Industrijsko-obrtničkom školom, prvo sljedeće gastronomsko predstavljanje bit će na sajmu Viroexpo u Virovitici 13. ožujka.

Prema riječima predsjednika Šnjarića, udruga surađuje s drugim udrugama, institucijama i klubovima, što će doći do izražaja na Ličkoj večeri, a može se očekivati i organizacija Ličkog prela.

Veliko značenje udruge naglasio je zamjenik predsjednika Robert Turkalj, rekavši da udruga spaja ljude jer se susretima i zajedničkim aktivnostima s predstavnicima drugih udruga i gradova može očekivati veća turistička posjećenost i uspješnija gospodarska suradnja. P.Ž.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike