Regija
U ŽUPNOJ CRKVI BL. ALOJZIJA STEPINCA

Kršteno šesto dijete obitelji Kordić
Objavljeno 24. veljače, 2020.
MIRKOVCI - U župnoj crkvi bl. Alojzija Stepinca u Mirkovicma izaslanik đakovačko-osječkog nadbiskupa mons. Đure Hranića, doc. dr. sc. Drago Tukara, ravnatelj Caritasa Đakovačko-osječke nadbiskupije i profesor na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Đakovu, u zajedništvu s domaćim župnikom vlč. Anđelkom Cindorijem predvodio je misno slavlje tijekom kojega je krstio Gabrijela, šesto dijete u obitelji Kristine i Krešimira Kordića.

Krsni kum malom Gabrijelu bio je gradonačelnik Vinkovaca Ivan Bosančić.

- Kumstvo za mene znači čast i obvezu i bilo mi je neizmjerno drago kada me obitelj Kordić zamolila da budem krsni kum njihovom šestom djetetu. Velika stvar je da u gradu postoje obitelji sa šestero djece, kao i to da Grad veliku pozornost pridaje demografskoj obnovi. Svako dobro želim obitelji Kordić, malom Gabrijelu i ostaloj djeci mnogo zdravlja u nadi da će ih njihovi roditelji izvesti na pravi put - rekao je gradonačelnik Bosančić.

Grad Vinkovci, kao i većina gradova, većinu demografskih mjera vezao je uz potpore za djecu. Jedna od njih je i novčana naknada za novorođenčad koja trenutačno za svako rođeno dijete iznosi dvije tisuće kuna. Uz dodjelu naknade za novorođenčad gradska uprava i različitim drugim oblicima sudjeluje u podizanju mladih generacija, a sve kako bi se pomoglo roditeljima.

Svjesni su činjenice da visina iznosa nije dostatna za sve dječje potrebe, ali na daljnjem povećanju iznosa radit će se i u budućnosti. M.K.
Najčitanije iz rubrike