Osijek
PODUZETNIČKI RAZVOJNI CENTAR PORC

Zimske edukacije poljoprivrednika
Objavljeno 18. veljače, 2020.
Vrijeme uoči ratarskih radova u općini Erdut poljoprivrednici koriste za edukacije. Tako su, kaže izvršni direktor PORC-a općine Erdut lokalne razvojne agencije d.o.o. Siniša Bulajić, za mještane organizirali još jedno u nizu zimskih predavanja u Starom Mlinu u Dalju, na kojemu su sudjelovali i predstavnici tvrtki KWS i Chromos agro d.o.o.

- Nije prošlo ni dva tjedna od posljednjeg predavanja u KZC-u Milutin Milanković za poljoprivrednike već smo održali novo. Predstavili su novi sortiment kukuruza, odnosno proizvode iz palete koji daju bolje rezultate u stresnim uvjetima proizvodnje. Predstavljeni su i noviteti za zaštitu bilja, posebice onaj odobren za upotrebu u ekološkoj poljoprivredi jer je sredstvo 100 posto organsko i 100 posto bez GMO-a. Na prezentaciji su predstavljeni rezultati provedenih pokusa u prethodnoj godini na različitim pokusnim parcelama diljem RH - kaže Bulajić.
D. Pejić
PRIKLADNE PREZENTACIJE
- Ovakve prezentacije iznimno su prikladne jer su interaktivnog karaktera pa poljoprivredni proizvođači s predavačima mogu razgovarati i postavljati upite u vezi s problemom na terenu i o samoj agrotehnici. Ova praksa održavanja informativno-edukativnih radionica - zimskih predavanja za poljoprivrednike pokazala se vrlo uspješnom, pa s njom nastavljamo, a ciljana skupina su poljoprivredni proizvođači - kaže Bulajić.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike