Regija
VALENTINOVSKA MANIFESTACIJA

“Velika djela malih žena” za goste
Objavljeno 18. veljače, 2020.
ĐURĐENOVAC

U Domu kulture (bivši Radnički dom) u Đurđenovcu održana je kulturna manifestacija ‘’Velika djela malih žena’’ u organizaciji KUD-a Đurđenovac i uz pokroviteljstvo Općine Đurđenovac. Riječ je o lokalno-tradicijskoj manifestaciji na kojoj đurđenovački KUD ugošćuje prijateljske udruge s područja općine Đurđenovac i grada Našica, za koje pripremi prigodan program.

Ovogodišnjoj valentinovskoj manifestaciji odazvali su se predstavnici udruge Hrvatska žena Našičko Novo Selo, Liga za borbu protiv raka Mimoza Đurđenovac, Mjesna organizacija Crvenog križa Đurđenovac, Crkveni zbor župe sv. Josipa Đurđenovac, DVD Našičko Novo Selo, DVD Đurđenovac, Udruga starih športova Slavonac Našice, Gradska glazba Đurđenovac, Općinska organizacija Matice umirovljenika Đurđenovac i HVIDR-a Đurđenovac.

Domaćini, KUD Đurđenovac predstavili su folklornu, plesnu, vokalnu i glazbenu tradiciju koju njeguju. Đurđenovčanima su manifestaciju ove godine uljepšali članovi KUD-a Jasen Šaptinovci koji su otpjevali tradicionalne pjesme.

U manifestaciji je uživala i donačelnica Dragica Pavlić, koja je tom prilikom istaknula kako Općina Đurđenovac, iako mala lokalna zajednica, ima kulturni život kojem svakako pridonosi i KUD Đurđenovac koji, unatoč svojim usponima i padovima, nastoji sačuvati folklorni izričaj i tradiciju.

Predsjednica KUD-a Đurđenovac Dragica Vuković zahvalila je Općini Đurđenovac na podršci u radu i materijalnoj potpori. S.Fridl
Možda ste propustili...

U BELOMANASTIRSKOJ OŠ DR. FRANJE TUĐMANA ODRŽAN PROLJETNI SAJAM

Novac prikupljan u humanitarne svrhe

GRADSKA LIMENA GLAZBA DONJI MIHOLJAC

Nove odore, note, nastupi, seminari

Najčitanije iz rubrike