Regija
MAGADENOVAC

U obnovu ambulante bit će uloženo 2,5 milijuna kuna
Objavljeno 15. veljače, 2020.
Nakon što su prije nekoliko godina obnovljeni krov i vanjska ovojnica, na red je došlo i unutrašnje uređenje ambulante u Magadenovcu. Ambulanta Doma zdravlja Donji Miholjac obnavlja se kroz projekt “Energetska obnova i korištenje obnovljivih izvora energije u zgradama javnog sektora” financiranog sredstvima Europske unije, Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU te Osječko-baranjske županije.

U unutrašnju obnovu ambulante u Magadenovcu bit će uloženo 2.555.668 kuna. Radi se o generalnom uređenju, a radovi su počeli prije dva tjedna. Primarna svrha radova je toplinska izolacija prostora i povećanje standarda ambulante.

- Krajem siječnja potpisan je ugovor s tvrtkom Zuber, koja je vrlo ažurno krenula s radovima. Uređuje se kompletna unutrašnjost zgrade. Radovi obuhvaćaju promjenu stolarije, izolaciju stropova i zidova, uređenje podova, izmjenu dotrajalih vodovodnih i odvodnih cijevi te plinskih i elektroinstalacija te uvođenje radijatorskog sustava grijanja. Predviđeno trajanje radova je osam mjeseci. Vjerujem da će rok iz ugovora biti ispunjen i da će se ujesen vratiti timovi te da će ambulanta u jednom novom ruhu biti u funkciji i na raspolaganju pacijentima – rekla je ravnateljica Doma zdravlja Donji Miholjac, Antonija Bogut.

U zgradi magadenovačke ambulante su po jedna ordinacija opće medicine i dentalne medicine. Smještene su u prizemlju zgrade, dok je katni prostor prazan, a u planu je uređenje dvaju stanova za liječnika.

Zbog energetske obnove ambulanta sljedećeg tjedna prestaje raditi. Tim dentalne medicine privremeno se seli u ambulantu u Marijance, a tim obiteljske medicine u Dom zdravlja Donji Miholjac.

- Pacijenti, kojih je oko 1400 s područja općine Magadenovac, neće biti zakinuti dok traju radovi. Za njih je osigurana primarna zdravstvena zaštita u ustanovama u Marijancima i Donjem Miholjcu - naglašava ravnateljica Bogut i zaključuje da će energetskom obnovom ambulante u Magadenovcu znatno biti popravljen standard svim njezinim korisnicima. S.Fridl
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike