Regija
BESPLATNA PREHRANA UČENIKA

Nastavak projekta Užina za sve
Objavljeno 14. veljače, 2020.
VUKOVAR


Projektom "Užina za sve IV" Vukovarsko-srijemska županija želi osigurati djeci koja žive na rubu siromaštva jedan obrok dnevno u školi. Sredstvima osiguranim u Fondu europske pomoći za najpotrebitije osigurava se besplatna prehrana u tekućoj školskoj godini za djecu čiji roditelji to ne mogu omogućiti iz vlastitih sredstava, a sve u svrhu smanjenja siromaštva i socijalne nejednakosti kod djece osnovnoškolske dobi. Projektom je obuhvaćeno 1016 učenika iz 20 osnovnih škola, a ukupna mu je vrijednost nešto više od 935 tisuća kuna. Osim toga, Vukovarsko-srijemska županija iz vlastitog proračuna financira prehranu učenicima koji nisu mogli biti obuhvaćeni projektom "Užina za sve IV" u iznosu od 1,5 milijuna kuna, čime je obuhvaćeno 2120 učenika iz 17 osnovnih škola s područja županije.


Kruno Šarić, pročelnik Upravnoga odjela za sport, mlade i demografiju, pojasnio je kako su na kraju prošle školske godine napravili anketu koja je pokazala kako neće imati dovoljno novca, jer su zahtjevi bili mnogo veći od iznosa sredstava predviđenih za tu namjenu.
- Ove školske godine kriterij za besplatni školski obrok bio je dječji doplatak, a s obzirom na to da je cenzus na dječji doplatak povećan samim time bila je potrebna i veća svota novca - pojasnio je Šarić prilikom potpisivanja ugovora sa školama. D.K.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike