Regija
DVD VELIMIROVAC

Slave 90 godina djelovanja
Objavljeno 11. veljače, 2020.
VELIMIROVAC


DVD Velimirovac jedno je od rijetkih društava s tog područja koje nema problema s okupljanjem članova, pa prema posljednjem popisu imaju njih 79, a nešto manje od polovine čine mladi. Uz to, ove su godine upisali i devet novih.


- Kontinuirano radimo s mladim kadrovima, što podrazumijeva uhodano uvježbavanje za natjecanja, za koja pripremamo čak šest ekipa. Ove smo godine nastupili i na županijskom natjecanju u Semeljcima s ekipom mladeži žena. Od opreme smo nabavili motornu pilu, agregat za struju, produžne kablove i reflektor, a preko natječaja Osječko-baranjske županije dobili smo sredstva kojima smo uredili vatrogasno spremište, iznutra i izvana. Požara, na sreću, nije bilo, pa smo ove godine najčešće ispumpavali bunare i podrume. Razlog tomu je naše redovno provođenje preventivnih akcija u vrijeme žetve kada smo mještane upozoravali na mogućnost požara - rekao je zapovjednik DVD-a Alan Rep.


U 2020. godini očekuju preseljenje u novo spremište s grijanom garažom, kombi-vozilo, a nastavit će i rad s djecom radi ostvarivanja još boljih rezultata. Predsjednik društva Dragan Kardum istaknuo je da tijekom godine surađuju i sa Župom Gospe Fatimske, a dobru suradnju ostvaruju i s drugim udrugama iz sela, kao i bratskim vatrogasnim društvima, što se moglo vidjeti po prepunom društvenom domu. Treba istaknuti i da jedno od najvećih društava u mjestu Velimirovac ove godine proslavlja 90 godina od osnutka, a datum proslave još nije poznat.


- Naši vatrogasci tradiciju vatrogastva u Velimirovacu održavaju već godinama, a, uz to, uspješno se natječu promovirajući tako naše selo diljem Slavonije - rekao je predsjednik Mjesnog odbora Velimirovac Marin Knežević, uz kojeg je nazočne pozdravio dogradonačelnik Grada Našica Hrvoje Šimić.
Vijest o povećanju sredstava Grada Našica, koje se vatrogasnim društvima isplaćuje Vatrogasnom zajednicom Našice, priopćio je predsjednik Vlatko Gašić, istaknuvši da će ove godine DVD Velimirovac za redovan rad dobiti 30.000 kuna. I.Ć.


Ivona Ćosić
Najčitanije iz rubrike