Osijek
BILJE

Misa za branitelje i Hrvatsku
Objavljeno 11. veljače, 2020.
Policijska udruga branitelja Baranje i u veljači je nastavila, u skladu s dogovorom predstavnika braniteljskih udruga i velečasnog Dejana Henčića, s održavanjem mise u biljskoj crkvi Bezgrešnog začeća Blažene Djevice Marije za sve hrvatske branitelje i članove njihovih obitelji te za domovinu Hrvatsku.


- Hrvatski branitelji hrabro su 1991. stali u obranu hrvatske domovine, obitelji i prijatelja protiv velikog i okrutnog zla koje je pokušalo zagospodariti hrvatskim prostorima, koje je razaralo sela i gradove, uništavalo i raseljavalo skupine i pojedince do istrjebljenja. To zlo iz usta pojedinaca ni danas ne posustaje, svi smo pozvani da se odupremo nezahvalnosti prema njima i zaboravu. S razlogom bismo se trebali zapitati vrjednujemo li ih ispravno ako se služimo njihovim životom i smrću da bismo se dijelili, da bismo se dokazivali i prepirali, da bismo imali bolje pokriće za vlastite ideje ili naklonost moćnika - navode u Udruzi.


Dodaju kako su okupljeni u razmišljanju i molitvi te da ne žele sebi ni drugima dozvoliti da padnu u zaborav oni koji su svoj život ugradili u život cijeloga društva.


U svojoj je propovijedi vlč. Henčić pojasnio evanđelje te usporedio Heroda kao povijesnu osobu s današnjim događajima.


- Je li i naš život predstava, dragi roditelji, branitelji, članovi obitelji poginulih i nestalih branitelja i civilnih žrtava rata? Vodimo li brigu o dostojanstvu našeg čovjeka, djeteta, mladića, djevojke, muškarca, žene, bračnih parova, naših starih i bolesnih. Upravo ovdje gdje živimo, u Slavoniji i Baranji, Isus nas zove da beskompromisno svjedočimo kršćanske ideale, ideale ljubavi prema Bogu, čovjeku, svome kraju, svojoj Crkvi, društvu i domovini - pozvao je vlč. Henčić.

U misnom je slavlju sudjelovao i Zbor djece i mladih biljske Župe, a nakon toga druženje je nastavljeno uz kavu i čaj u Braniteljskom centru. Sljedeći je susret 6. ožujka. D. Pejić
Možda ste propustili...

NAKON ISPITA UČENICIMA SLIJEDI VOŽNJA BICIKLOM

Natjecanje Sigurno u prometu 2024.

Najčitanije iz rubrike