Osijek
HGK - ŽUPANIJSKA KOMORA OSIJEK

Stručni skup o biljnoj proizvodnji
Objavljeno 10. veljače, 2020.
Hrvatska gospodarska komora - Županijska komora Osijek organizira stručni skup o biljnoj proizvodnji koji će se održati u srijedu, 12. veljače, u 10.30 sati u velikoj dvorani ŽK Osijek, Europske avenije 13.

Ovaj skup koji okuplja predstavnike Ministarstva poljoprivrede i drugih institucija povezanih s poljoprivrednom proizvodnjom te proizvođače tradicionalno se u HGK - ŽK Osijek održava uoči proljetne sjetve. Na stručnom će skupu pomoćnik ministra poljoprivrede Krunoslav Karalić govoriti o proljetnoj sjetvi i aktualnim propisima u području poljoprivredne proizvodnje.

Ravnateljica Agencije za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju Matilda Copić predstavit će IT sustav za nadzor poljoprivrednih površina - Monitoring, a predstavnik Ministarstva poljoprivrede Filip Nevistić predstavit će novosti koje donosi E - poljoprivredna kartica, čije se uvođenje planira ove godine.

U programu stručnog skupa predavanje "Proširenje plodoreda pokrovnim usjevima" održat će Bojan Stipešević, profesor Fakulteta agrobiotehničkih znanosti Osijek, dok će svojevrstan nastavak ovog predavanja biti predstavljanje proizvodnje sjemena različitih, na našim poljima malo zastupljenih kultura, poput pira, lana, heljde, stočnog graška, uljane rotkve itd.

Predavanja su namijenjena poljoprivrednim proizvođačima i svim ostalim sudionicima u procesu poljoprivredne proizvodnje. Za sudjelovanje na skupu potrebno se prijaviti do utorka, 11. veljače, do 15 sati.
E. Nenadić
Možda ste propustili...

HRVATSKI ZAVOD ZA JAVNO ZDRAVSTVO

Ne treba odgađati redovno cijepljenje

GORAN BENDEKOVIĆ DOSTAVLJA DOMAĆA JAJA

Narudžbe su svakodnevne, a uskoro i prodaja nesilica

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana