Osijek
OPĆINSKA SMOTRA LIDRANO 2020.

Pristiglo 18 radova, od kojih je 7 izabrano za županijsko natjecanje
Objavljeno 5. veljače, 2020.
Drugu godinu zaredom Osnovna škola "Tin Ujević" bila je domaćin Općinskoj smotri LiDraNo, koja se ondje održala ovoga ponedjeljka.

- Iako je ove godine odaziv bio nešto manji nego inače, povjerenstvu nije bilo nimalo lako odabrati najbolje od najboljih.

Istina je da smo ove godine zabilježili nešto slabiji odaziv nego inače. Vjerujemo da je razlog štrajk, odnosno činjenica da mentori nisu stigli uvježbati učenike. Ipak, radovi koji su nam pristigli jako su kvalitetni i zbog te činjenice jako nam je drago. To se posebno odnosi na dramske skupine – objasnila je predsjednica povjerenstva Općinske smotre LiDraNo 2020. Jasminka Vrban.

Među pristiglim radovima tako su uz dramske skupine bile i literarne te novinarske. Ove godine, ipak, izostale su radijske skupine, no to nije smanjilo kvalitetu i lepezu pristiglih radova, koji su potom prezentirani povjerenstvu. Bilo je ondje samostalnih novinarskih izraza te pojedinačnih scenskih nastupa, ali i skupnih dramsko-scenskih izraza koji su oduševili okupljene posjetitelje.

Ukupno, pojasnila je Vrban, bilo je ondje 18 literarnih radova i isto toliko mentora, a sedam radova poslano je na županijsku razinu LiDraNa, baš kao i pet samostalnih novinarskih. Na županijski su LiDraNo, koji će se održati 12. ožujka u Osnovnoj školi Retfala, poslana su i tri pojedinačna dramska te tri skupna dramska izraza.

Inače, tradicionalno, nakon okupljanja sudionika, odnosno učenika i mentora, ondje su se okupila i povjerenstva i održan je kratki prigodni program. Za skupni dramski izraz bio je ondje dr. sc. Ivan Trojan s Filozofskog fakulteta, glumac HNK-a u Osijeku Mario Rade te mentorica iz Osnovne škole “Grigor Vitez” Irena Doležal. Za pojedinačni dramski izraz bili su zaduženi glumac osječkog HNK-a Aljoša Čepl, Nenad Pavlović s Akademije za umjetnost te učiteljica razredne nastave u Osnovnoj školi Frana Krste Frankopana Anica Mrđanović, a za samostalni novinarski izraz bile su zadužene novinarske snage - Glasova novinarka Vesna Latinović, novinarka Večernjeg lista Suzana Lepan Štefančić te Ivana Đerđ Dunđerović. Literarni izraz ocjenjivali su književnici Tihomir Dunđerović i Jurica Vuco te profesorica hrvatskog jezika i učiteljica savjetnica iz Osnovne škole “Miroslav Krleža” u Čepinu Nada Marguš.
M. Mihelić
Ove je godine nešto manji odaziv, odnosno pristiglo je manje radova, zbog nedavnog štrajka prosvjetara
Možda ste propustili...

INFO DAN EU PROJEKATA FAKULTETA ZA DENTALNU MEDICINU I ZDRAVSTVO

Projekti vrijedni 5 milijuna eura

OKUPILA SE GENERACIJA OSMAŠA

Tri razreda opet na okupu

Najčitanije iz rubrike