Autoglas
FRANCUSKA NAGRADA IDE KOREJCU IZ ŽILINE

Kia XCeed osvojio prestižnu nagradu Trophée Argus 2020.
Objavljeno 28. siječnja, 2020.

Kijin crossover XCeed, osvojio je prestižnu nagradu Trophée Argus za 2020. godinu u kategoriji kompaktnih i obiteljskih SUV-ova. Ovo je treći Argus za Kiju, 2018. je slavio Stinger, a 2012. titulom dobitnika okitio se mališan Picanto. Trophée Argus na francuskom tržištu nagrađuje nove modele koji nude najbolju kombinaciju svojstava i tekućih troškova. Kandidate ocjenjuju na temelju cijene, tekućih troškova i ostatka vrijednosti rabljenog vozila te doprinos vozila u svom razredu.


Žiri čine članovi grupacije Groupe Argus, francuski automobilski novinari i stručnjaci s područja tržišta rabljenih vozila i automobilskog tržišta u cjelini. Kia XCeed osvojio je najviše priznanje u kategoriji kompaktnih i obiteljskih sportskih terenaca, a pritom je pobijedio konkurente - Mazdu CX-30, Toyotu RAV4 Hybrid i Hyundai Santa Fe.


- Ovo je priznanje za bitan i jedinstven model Kije. XCeed je crossover razreda C koji među vozilima masovnih proizvođača nema ravnopravnog rivala - rekao je Marc Hedrich, generalni direktor Kia Motors France. Dodao je kako je XCeed potpuno europski model, kao i sve ostale izvedbe Ceeda. "Model, koji je dizajniran, razvijen i napravljen u Europi za europske kupce, odmah je postao uspješnica. Drago nam je da su prednosti Kia XCeeda - njegov dizajn, kvaliteta, vozna svojstva i troškovi vlasništva - zaslužni za to da odskače od konkurencije. Ova nagrada posvećena je našim dizajnerima, prodavačima i inženjerima diljem Europe", poručio je Hedrich.
Kia XCeed automobil je sa stilom, izražajan je i dizajnerski suvremen, a kao takav predstavlja alternativu tradicionalnim sportskim terencima. XCeed, koji je proizvod Kijinog dizajnerskog središta u Frankfurtu, dizajniran je pod vodstvom Gregoryja Guillauma, potpredsjednika dizajna u Kia Motors Europe. XCeed se proizvodi u slovačkom gradu Žilina, gdje izrađuju i ostale izvedbe: Ceed (hatchback), Ceed Sportswagon (karavan) i ProCeed (shooting brake). Kao i njegova čelična braća i XCeed može se pohvaliti 7-godišnjim tvorničkim jamstvom (150.000 km, prve tri godine bez ograničenja broja prijeđenih kilometara), koje je najduže jamstvo u Europi. Na proljeće će Kia XCeed dopuniti svoju ponudu plug-in hibridom, koji ima litij-polimerni baterijski sklop kapaciteta 8,9 kWh, elektromotor snage 44,5 kW i 1,6-litreni benzinski 4-cilindraš s izravnim ubrizgavanjem goriva. Kia XCeed Plug-in Hybrid može prijeći isključivo na struju oko 60 kilometara. M.Bugarić
Možda ste propustili...

CX-80 UDOBNOST, PRAKTIČNOST I SVESTRANOST

Nova perjanica Mazde sa 7 udobnih sjedala

TALIJANSKA POLICIJA POHVALILA SE SA NOVIM "KONJEM U SVOJOJ ERGELI"

Lamborghini Urus za policajce