Osijek
TVRTKA SPIN POMAŽE UPOZNATI SVEMIR

Mališanima u ZEC-u Višnjan darovali računala
Objavljeno 9. siječnja, 2020.
Umjesto tradicionalnih poklona partnerima, osječka tvrtka Spin d.o.o. ovih je blagdana donirala četiri prijenosna računala Znanstveno-edukacijskom centru Višnjan u Istri. Astronomsko društvo Višnjan i Zvjezdarnica Višnjan neprofitne su organizacije, a otkrićem božićnog kometa, pod nazivom “46P/Wirtanen”, prošle su godine postali treći u svijetu prema praćenju opasnih asteroida.

Za vrijeme boravka u centru polaznici istražuju morske organizme, analiziraju tlo staro milijune godina, traže fosile, promatraju zvijezde, izrađuju teleskope, sastavljaju podmornice te prolaze mnoge druge aktivnosti koje većinu djece potakne da Zvjezdarnicu posjete i iduće godine. S druge strane, Spin podupire projekte orijentirane k radu s djecom na području tehnologije, znanosti i umjetnosti te su odlučili pokloniti prijenosna računala koja će centar koristiti za rad s djecom i nastavak projekata na temu astrofotografije “Pixell to pixell - astrophotography” i projekta praćenja meteora “ELF/VLF - Obsevrations of Ionosphere”.

- Vrlo smo ponosni što možemo biti dio ove priče. Sudjelovanjem u projektima Zvjezdarnice djeca ne uče samo o novim tehnologijama i znanosti nego i sami o sebi, što im pomaže da izrastu u kvalitetne mlade ljude koji će jednoga dana doći na tržište rada i nastaviti rad naših znanstvenika, profesora i istraživača. Nadamo se da će se među njima naći i neki od naših budućih kolega - rekao je Ivan Matejašić, direktor Spina.
D. Miklić
Možda ste propustili...

INFO DAN EU PROJEKATA FAKULTETA ZA DENTALNU MEDICINU I ZDRAVSTVO

Projekti vrijedni 5 milijuna eura

BAUMIT LIFECHALLENGE: KATEGORIJA “ZAPANJUJUĆA STRUKTURA”

Gospodarski centar nominiran za najljepšu fasadu u Europi

Najčitanije iz rubrike