Regija
BELI MANASTIR POVEĆAVA BROJ STIPENDIJA

Po 500 kuna stipendije za 56 studenata, po 400 za deset srednjoškolaca
Objavljeno 14. prosinca, 2019.
BELI MANASTIR


Po 500 kuna mjesečno tijekom 10 mjeseci dobivat će još 27 belomanastirskih studenata, s kojima je ugovore potpisao gradonačelnik Tomislav Rob. Beli Manastir tako stipendira ukupno 56 studenata, za što mjesečno iz proračuna izdvaja 28.000 kuna. Od ukupnog broja studenata, njih 29 koristi višegodišnje stipendije. "I ove godine smo povećali broj stipendija za studente. Natječaj je bio podijeljen u 4 kategorije: za studente koji se obrazuju za deficitarna zanimanja, darovite, one slabijeg materijalnog stanja te studente čiji su roditelji bili sudionici Domovinskog rata", kaže Rob. Na natječaj je stiglo 68 prijava 43 prijavitelja. Najviše je bilo darovitih (30), potom 15 studenata koji se obrazuju za deficitarna zanimanja, 8 studenata slabijeg materijalnog stanja te 15 djece branitelja. Bez stipendija je ostalo 10 studenata. "Već iduće akademske godine planiramo stipendirati po 12 studenata iz svih kategorija. Višegodišnje stipendije smanjit će se na osam", najavljuje Rob, dodajući kako će za tu stavku u proračunu biti osigurano 280.000 kuna, što je 30.000 više nego dosad. Od ove se godine stipendije dodjeljuju samo za jednu akademsku godinu.

Ugovore su potpisali i srednjoškolci koji su upisali deficitarne smjerove. Po 400 kuna mjesečno dobit će 10 učenika belomanastirske Druge srednje škole odnosno Poljoprivredne i veterinarske srednje škole Osijek. ‘‘Uvjet je bio da već imaju ugovore o stipendiranju s nekom tvrtkom, a u ovom slučaju riječ je o Belju plus‘‘, rekao je Rob. I.G.
Stipendije i srednjoškolcima ‘‘deficitarcima‘‘
Potpisivanju ugovora za studentske stipendije prethodilo je potpisivanje ugovora o stipendiranju srednjoškolaca koji su upisali smjerove procijenjene kao deficitarni. Po 400 kuna mjesečno dobit će 10 učenika belomanastirske Druge srednje škole odnosno osječke Poljoprivredne i veterinarske srednje škole Osijek. ‘‘Uvjet je bio da srednjoškolci već imaju ugovore o stipendiranju s nekom tvrtkom a u ovom slučaju riječ je o Belju plus‘‘ rekao je Rob.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike