Regija
PRIPREMA DOKUMENTACIJE ZA IZGRADNJU EKONOMSKE ŠKOLE VUKOVAR

Kvalitetnije obrazovanje i novi društveni sadržaj u Vukovaru
Objavljeno 14. prosinca, 2019.

U dvorani rodne kuće Lavoslava Ružičke u Vukovaru održana je završna konferencija EU projekta "Priprema dokumentacije za izgradnju Ekonomske škole Vukovar".

Ukupna vrijednost projekta iznosi 2.700.000,00 kuna, od kojih EU sufinanciranje iznosi 2.271.200,00 kuna, dok je iznos od 320.640,00 kuna osiguran preko Fonda za sufinanciranje provedbe EU projekata na regionalnoj i lokalnoj razini. Razlika u iznosu od 108.160,00 kuna financirana je sredstvima iz proračuna grada Vukovara.

Ovaj projekt dio je Intervencijskog plana grada Vukovara koji se realizira kroz Program integrirane fizičke, gospodarske i socijalne regeneracije malih gradova na ratom pogođenim područjima koji se provodi u suradnji Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije i Ministarstva rada i mirovinskoga sustava.

Konferenciji je nazočila zamjenica gradonačelnika Grada Vukovara, Ivana Mujkić, koja je istaknula kako je ovo posljednja završna konferencija koja se odnosi na pripremu završne dokumentacije Intervencijskog plana grada Vukovara.

- Ono što nam sada slijedi raspisivanje je javnih natječaja i početak svih radova. Iznimno nas veseli što ćemo ovim projektom Ekonomsku školu i mlade preseliti u središte grada, a vjerujem i nadam se kako ćemo omogućiti i nove programe - kazala je zamjenica Mujkić.

Ravnateljica srednje Ekonomske škole Vukovar, Mira Majstorović, zahvalila je Gradu Vukovaru jer je prepoznao važnost ovog projekta u sustavu obrazovanja te ga svrstao među prioritetne.

- Projekt ima višestruke koristi - modernizirat će se obrazovna infrastruktura, usavršiti i modernizirati nastava i cjelokupno školovanje naših učenika te će se posljedično poboljšati kvaliteta života u gradu Vukovaru - zaključila je ravnateljica Majstorović.

Voditelj projekta Branko Knežević kazao je kako je projekt gradnje Ekonomske škole Vukovar sada spreman za provedbu budući da je izrađena sva projektno-tehnička dokumentacija i ishođena građevinska dozvola za gradnju. U planu je početkom 2020. godine raspisivanje javne nabave te nakon toga ugovaranje i izvođenje radova. Razdoblje provedbe projekta pripreme dokumentacije za gradnju Ekonomske škole Vukovar traje od 30. studenog 2017. godine do 29. prosinca 2019. godine.

U planu je da nova škola bude linearno razvijena s prizemljem i dvije nadzemne etaže. Škola je namijenjena optimalnom broju od 480 učenika te će se sastojati od 20 specijaliziranih učionica, jedne učionice opće namjene, praktikuma, kabineta, višenamjenskih prostora, knjižnice, uredskih prostora, uz sve potrebne servisne prostorije.

Školska sportska dvorana biti će trodijelna, dimenzija borilišta 27 m x 45 m x 8 m, s tri košarkaška terena, osam blokova svlačionica s tuševima i sanitarijama, malom dvoranom i kabinetima za nastavnike na katu i vanjskim terenima.

Završetkom ovog projekta ispunjen je preduvjet za projekt gradnje i opremanja nove, moderne i energetski učinkovite zgrade Ekonomske škole Vukovar s trodijelnom sportskom dvoranom, kao i za unaprjeđenje kvalitete obrazovanja i društvenog sadržaja grada Vukovara.

Dijana Stanić Rešicki
Možda ste propustili...

NADBISKUPIJSKA I FAKULTETSKA KNJIŽNICA

Simpozij Akvinski

Najčitanije iz rubrike