Osijek
OPĆINA BILJE PREDVODI U HRVATSKOJ U STIPENDIRANJU

Stipendije za 93 učenika i studenta
Objavljeno 10. prosinca, 2019.

Bilju je i ove godine potvrđen status općine koja u Hrvatskoj najviše potiče najbolje učenike i studente. Proteklog su vikenda, naime, svečano dodijeljene čak 93 stipendije koje su mladima, uz čestitke, uručili Frano Kopić, predsjednik Povjerenstva za dodjelu stipendija, načelnik Općine Bilje Željko Cickaj i predsjednik Općinskog vijeća Srećko Tatarević.

Djeca su zadovoljna, općinski je Djed Božićnjak malo uranio ove godine i rasporedio pola milijuna kuna za školovanje i poticanje odličnih.

"Običajno nagrađujemo odličan uspjeh svih onih koji svojim radom i zalaganjem zaslužuju našu pozornost. Svake se godine krećemo oko 90 učenika i studenta od prve godine, trenutno njih 88 potpisalo je ugovore o stipendiranju, a uskoro će im se pridružiti još pet studenata s natječaja koji smo raspisali za one slabijeg imovinskog stanja, što je ukupno 93 stipendista. Moram s ponosom naglasiti da je nekoliko njih odličnih odustalo od općinske stipendije jer su primili državnu, tako da, kad pogledamo brojke, zacijelo je više od stotinu odličnih učenika i studenata u našoj općini. To je nešto čime se jako ponosimo i podupiremo - kazao je Cickaj, zadovoljan što imaju takvu djecu.

Dodaje da je to samo jedna od demografskih mjera zadržavanja mladih i obitelji. "Nastojimo od malih nogu pomagati, dakle od dječjeg vrtića, predškole, produženog boravka, od subvencija u osnovnoj školi za nabavu udžbenika i popratnog materijala preko subvencioniranja prijevoza do stipendija, subvencioniranja kamata za kredite mladim obiteljima koje doseljavaju ovdje... Niz je mjera koje, kada se sve stavi na papir, iznose više od milijun kuna godišnje, a voljeli bismo i više. Ako se pokaže potreba, Općina Bilje zauzet će se za to i donijeti takvu odluku - jer mladi su naša budućnost. Da nema te dječice, ne znam kako bi nam bilo. Znam da će oni nakon što završe školovanje, ostanu li ovdje, višestruko vratiti zajednici ono što im ona na ovaj način sada daje, pridonijet će boljitku svih nas i razvoju kao stručni odrasli ljudi", poručuje Cickaj.

Ponosan je što daju toliko mnogo stipendija. "Uistinu, ne znam ni jednu jedinicu lokalne samouprave i puno bogatije gradove da daju toliki broj stipendija. Mi na taj način jasno dokazujemo za što smo se opredjelili - to je naš moto, naš imperativ. Djeca su nam doista sve na svijetu, mi ovo ne radimo radi glasova na izborima, nego je ulaganje u ljude konstanta i nastavit ćemo s tom praksom", najavio je Cickaj. D. Pejić
“Ulaganje u ljude konstanta je naše općinske uprave i nastavit ćemo s tom praksom”, najavio je Cickaj
Možda ste propustili...

BAUMIT LIFECHALLENGE: KATEGORIJA “ZAPANJUJUĆA STRUKTURA”

Gospodarski centar nominiran za najljepšu fasadu u Europi

U OŠ DALJ OKONČAN POLA MILIJUNA EURA VRIJEDAN PROJEKT KOZMOS

Visokotehnološkom društvu trebaju za STEM osnaženi učenici i nastavnici

Najčitanije iz rubrike