Regija
OBNOVA I DOGRADNJA DVD-A PODGORAČ

Uredit će prostor za vatrogasce, ali i za sve mještane općine
Objavljeno 30. studenog, 2019.
PODGORAČ


Projekt "Rekonstrukcija, dogradnja i nadogradnja DVD Podgorač" (dom, spremište i garaža) nakon provedene administrativne obrade pozitivno je ocijenjen, a procijenjeni iznos potpore ovog pothvata je 5.296.688,13 kuna. Nakon potpisivanja ugovora s Agencijom za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju Općina Podgorač provela je otvoreni postupak javne nabave te je nakon provedenog postupka i odabira najpovoljnije ponude općinski načelnik Goran Đanić s tvrtkom Tehno-elektro d.o.o. iz Đakova zaključio Ugovor o izvođenju radova na rekonstrukciji, dogradnji i nadogradnji DVD-a Podgorač. Ovaj projekt obuhvatit će uređenje objekta Dobrovoljno vatrogasnog društva Podgorač, što će uključivati rekonstrukciju i dogradnju garaže, spremišta, ureda, tornja, učionica i sanitarnih čvorova.


- Na taj će način vatrogasci imati bolje uvjete rada i na bolji način će se zadovoljiti uvjeti sigurnosti stanovništva. Bitno je naglasiti da će i kulturno-umjetnička društva, gospodarski subjekti, stanovnici općine te ostale udruge moći koristiti uređen objekt za sastanke, zabave i druge aktivnosti u naselju – rekao je o važnosti ovog projekta za cijelu zajednicu, odnosno sve stanovnike općine Podgorač, načelnik Goran Đanić.
Također, sa zadovoljstvom je istaknuto da je ovo jedan od najvećih projekata za povlačenje financijskih sredstava iz Europske unije. I.Ć.
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

PLAKETA “S. H. GUTMANN”

Agica Andračić urarica koja sat ne nosi nikada

2

OPĆINE DRENOVCI I ŠID NE ODUSTAJU

Traže granični prijelaz Račinovci - Jamena

3

VRATIO SE IZ BELGIJE I POKRENUO POSAO

Crtanje za “svoju dušu” preraslo u - umjetnost