Osijek
U PLANU NOVIH DESETAK KILOMETARA BICIKLISTIČKIH RUTA

Općina Čepin gradi dvije nove staze
Objavljeno 22. studenog, 2019.
U Čepinu se gradi naveliko - prave se biciklističko-pješačke staze koje će umnogome pridonijeti sigurnijem prometu u naselju. Ukupno će biti napravljeno, pojašnjava čepinski načelnik Dražen Tonkovac, četiri kilometra u ulicama Kralja Tomislava i Kralja Zvonimira. Jedna dionica je 2,3 kilometra od groblja do Ovčare, a druga od općinske uprave do kraja Ulice kralja Zvonimira.

- Izvođač radova je Vuka, zajedno s Gravijom. Vrijednost investicije je 6,5 milijuna kuna, a projekt je sufinanciran sredstvima EU-a kroz Urbanu aglomeraciju Osijek. Dionica kroz Livanu koju smo prije napravili nominirana je na Urbanu aglomeraciju Osijeku i prošla je, pa za nju ide također povrat uloženih sredstava. To znači da je povrat za tu dionicu i ove dvije koje radimo 6,3 milijuna kuna - navodi Tonkovac. Dodaje kako će nagodinu nominirati te biciklističke staze za program gdje i Ministarstvo regionalnog razvoja sufinancira investicije kako bi dobili povrat i 15 % koji je financirala Općina Čepin, što znači da bi trebali i od tog postotka dobiti povrat od nekih 60 do 70 % uloženog.

- S biciklističkim stazama na našem području nismo završili, projektiramo ih u ulicama Josipa bana Jelačića, Špajzerovoj, Vukovarskoj, Klaničkoj i onu koja vodi do izletišta kod utvrde Kolođvar.

To su nove biciklističke staze koje se nominiraju na novu Urbanu aglomeraciju Osijek i što bude prošlo od tih biciklističkih staza idemo na sljedeće financijsko razdoblje 2020. - 2027. Riječ je o desetak kilometara novih trasa - kaže Tonkovac. D. Pejić
Možda ste propustili...

U OSIJEKU O GOSPODARENJU OTPADOM

Unikom osniva Centar za obradu glomaznog otpada

ŽUPANIJA POMOGLA U ORGANIZACIJI TERENSKE NASTAVE

Učenici livanjskog kraja u Vukovaru

Najčitanije iz rubrike