Regija
POLAZNICI RATNE ŠKOLE U POŽEGI

Uz vojna znanja, zanima ih i rad lokalnih uprava
Objavljeno 19. studenog, 2019.
POŽEGA

Polaznici Ratne škole "Ban Josip Jelačić" svoj dvodnevni boravak u Požeško-slavonskoj županiji počeli su prijmom kod župana Alojza Tomaševića, umirovljenog generala Hrvatske vojske, koji je svojedobno i sam bio polaznik njezina četvrtog naraštaja.

Uz trinaest polaznika iz Hrvatske (deset polaznika visoki su časnici iz Oružanih snaga RH, po jedan je iz Ministarstva vanjskih i europskih poslova - pomoćnik ministra, Ravnateljstva policije MUP-a RH i Hrvatske vatrogasne zajednice), polaznici su i pripadnici oružanih snaga stranih zemalja za obnašanje najviših vojnih i civilno-vojnih dužnosti - dva iz Bosne i Hercegovine te po jedan iz Sjeverne Makedonije, Crne Gore i Slovenije. Ratna škola "Ban Josip Jelačić"‘ Hrvatskog učilišta "Franjo Tuđman" najviša je razina vojne izobrazbe u Hrvatskoj i polaznici svih naraštaja u svom nastavnom planu i programu imaju obvezu proputovanja kroz cijelu Hrvatsku i upoznavanja sa stanjem vojnih postrojba, ali i lokalnom upravom i samoupravom.


Za dobrodošlicu u Požegi zahvalio je brigadir Mijo Kožić, načelnik Ratne škole. Osim upoznavanja s Požegom, gdje će posjetiti Vojarnu 123. brigade HV-a, polaznici Ratne škole posjetit će kutjevački podrum, Park prirode Papuk, a drugog dana boravka Pakrac, Lipik, Omanovac te spomen-područje Trokut. B.S.T.
Najčitanije iz rubrike