Osijek
“SLAVONSKO-HERCEGOVAČKO SILO”

Slavonska udruga Hercegovaca promiče tradiciju zavičajnog kraja
Objavljeno 18. studenog, 2019.
Puno pjesme, veselja i zavičajne ljubavi odjekivalo je prepunom dvoranom Kristal protekle subote zahvaljujući dugoočekivanom "Slavonsko-hercegovačkom silu", koje se u organizaciji Slavonske udruge Hercegovaca vratilo u Osijek.

Njezin predsjednik, prof. dr. sc. Srećko Tomas, istaknuo je veliko zadovoljstvo ostvarenim, s obzirom na to da manifestacija dolazi 18 godina nakon osnutka 2001. godine. "Ove smo godine proslavili punoljetnost naše udruge, a velika je sreća to učiniti pred više od 350 ljudi na zabavi kao što je ova. Upravo zbog toga, cijela večer ima humanitarni karakter te ćemo sav prihod od tombole uplatiti Nadbiskupijskoj zakladi "Dr. Nikola Dogan", koja stipendira učenike i studente slabijeg imovinskog stanja", dodaje Tomas. Među okupljenima bio je i potpredsjednik Hrvatskog sabora i zamjenik predsjednika HDZ-a Milijan Brkić, koji je istaknuo ponos što je i sam dijete Hercegovine. "Mi Hrvati iz Hercegovine imamo dvije domovine, jedna je Bosna i Hercegovina, a druga je Hrvatska, međutim, za obje radimo s istim žarom i ljubavi. Velik je doprinos u tome i Slavonske udruge Hercegovaca, posebno u promicanju tradicije i kulture zavičajnog kraja", poručio je Brkić. Poseban gost bio je i župan Osječko-baranjske županije Ivan Anušić, koji je podsjetio kako je Slavonija dala utočište svima koji su ga trebali, zbog čega danas veliku važnost imaju brojne zavičajne udruge.

"Razmišljajući upravo o Slavoniji u kojoj živimo, moramo usmjeriti naše društveno, gospodarsko i političko djelovanje na dobrobit svih onih koji u njoj žive, a rad ovakvih udruga jedan je od načina da se to ostvari", zaključuje Anušić.

E. Nenadić
Možda ste propustili...

NASELJE ZANAMARENO I IZOLIRANO

Opet ništa u proračunu za južno Stadionsko!

UZBRDO - UČIM, ZAMIŠLJAM, BIRAM, RASTEM DJELUJEM ODRŽIVO

Osnovci iz deset škola učit će vještine za održiv način života

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

ZAPOČELA OBNOVA DONJOGRADSKE CRKVE

Uređenje tornja tek je početak višegodišnjih radova

2

REALIZACIJA PROJEKATA “PRSTIĆ ZA VRTIĆ”

“Radost” ulaže u dvorište, “Kockica” u infrastrukturu

3

STIPENDIJE “SRCE GRADA OSIJEKA”

Studentica: Nigdje nije bilo navedeno da naša zarada ulazi u prosjek