Osijek
“TEHNIČKA POMOĆ JU ŽRA OBŽ 2019. - 2023.”

Projekt vrijedan više od 32 milijuna kuna
Objavljeno 15. studenog, 2019.
Tomislav Barbarić, ravnatelj JU Županijska razvojna agencija OBŽ-a, jučer je predstavio projekt "Tehnička pomoć JU Županijska razvojna agencija OBŽ 2019. - 2023." na početnoj konferenciji održanoj u Osijeku, a vrijedan je više od 32 milijuna, kojima će se, s dodatnim sufinanciranje od Osječko-baranjske županije, financirati rad.

- Ovo je projekt koji naša ustanova provodi četiri i pol godine, osigurali smo financiranje rada Agencije koja pruža pomoć svim javnopravnim tijelima u Županiji. Pomoć je besplatna savjetodavnim uslugama i u pripremi i provedbi projekata bitnih za razvoj cijele županije za sve jedinice lokalne samouprave, županije i druge javne ustanove. Mi ćemo s njima proći njihove projektne ideje, pomoći u njihovu razvijanju, pripremi, pisanju i realizaciji projekata. Mi smo akreditirani regionalni koordinator u OBŽ-u i dobili smo ovlasti da pomažemo u tome. Cijela naša aktivnost usmjerena je prema pomaganju navedenima kako bi oni što aktivnije sudjelovali u tom sustavu i što više novca privukli - kaže Barbarić, dodajući kako je projekt počeo ove godine, a do sada su radili na 50-ak projekata.

On očekuje da će ih biti sve više jer kako se otvaraju natječaji, tako stiže i sve više zahtjeva za njihovu pomoć. Najveći projekti za našu županiju su gradnja Gospodarskog centra, gradnja Regionalnog distribucijskog centra za voće i povrće i novi KBC Osijek te Studija geotermalnih potencijala.

Sudionike konferencije pozdravio je dožupan Goran Ivanović te ocijenio kao lijepom pričom Agencije. Dodao je kako država osigurava 85 posto sredstava, a Županija 15 posto. Priprema projekata za EU sredstva je bitna i nemaju sve jedinice lokalne samouprave jednako osposobljene ljude za pripremu projekata, pa na taj način unaprjeđujemo ovaj
sustav. D. Pejić
Možda ste propustili...

GRAD OSIJEK I HRVATSKO NARODNO KAZALIŠTE U OSIJEKU

Zajedno u obnovi zgrade HNK-a

PROJEKT UDRUGE KREAKTIVA: UPOZNAJUĆI EUROPU UPOZNAJEM SEBE

Punoljetnost su obilježili putujući vlakom po Europi na trasi Orient Expressa

Najčitanije iz rubrike