Regija
TERENSKO-TAKTIČKA VJEŽBA SUSTAVA CIVILNE ZAŠTITE

Gasili požar, spriječili širenje
opasnih para, tražili nestale
Objavljeno 13. studenog, 2019.
BELIŠĆE - Na prostoru Vodocrpilišta i područja ispod Mosta 107. brigade HV-a u Belišću održana je terensko-taktička vježba svih sudionika sustava civilne zaštite ustrojenih na području Belišća pod nazivom "Dravska obala 2019.". U njoj su sudjelovali predstavnici svih redovnih snaga sustava civilne zaštite te predstavnici nekoliko lokalnih udruga: Stožer civilne zaštite Grada Belišća, Postrojba civilne zaštite opće namjene, Područni ured civilne zaštite Osijek, Gradsko društvo Crvenog križa Valpovo, HGSS, Vatrogasna zajednica Grada Belišća sa svojim DVD-om, Policijska postaja Belišće, Radioklub Belišće, radnici tvrtki Hidrobel i DS Smith i Športsko-ribolovno društvo "Podravac".Vježbu u organizaciji Stožera civilne zaštite posjetili su i brojni gosti iz županijske Vatrogasne zajednice, VZ-a Valpovo i Donji Miholjac, pročelnik Područnog ureda civilne zaštite Zvonko Grgec, PP Belišće, gradski vijećnici te povjerenici za prigradska naselja, doznajemo od čelnog čovjeka belišćanskog VZ-a Dubravka Čovčića.

Vježba je obuhvaćala otklanjanje požara i akcidenta s klorom na prostoru Vodocrpilišta, sprječavanje širenja opasnih para na otvoreni prostor, otklanjanje akcidenta s opasnim zapaljivim tekućinama u neposrednoj blizini gradilišta hostela i Kajak-kluba, spašavanje kajakaša i gostiju na području kajakaškog bazena, akciju traganja i spašavanje nestalih osoba na kopnu i vodi, pružanje prve pomoći ozlijeđenim osobama, brigu za unesrećene i evakuirane osobe te uspostavljanje radioveze zbog prestanka rada uobičajenih sredstava komunikacije.

Cjelokupnu vježbu kordinirao je zapovjednik VZ-a Belišća Dubravko Čovčić uz stalno izvještavanje načelnika Stožera civilne zaštite Domagoja Varžića, koji je u svakom trenutku imao uvid u stanje na terenu. Kako je zaključeno, svaki pripadnik svoje službe pokazao je zavidnu vještinu, znanje i uigranost, što je uzajamnom povezanoštu potvrdilo sustav civilne zaštite sigurnim.

Protokol vježbe vodio je Slavko Milekić, koji je predstavljao službe i pojašnjavao scenarij vježbe, a nakon završetka vježbe obavljeno je postrojavnje i smotra sudionika, pri čemu je načelnik belišćanskog stožera Varžić sudionicima zahvalio, čestitao i podijelio potvrde. L. Aničić
Dubravko Čovčić

zapovjednik VZ-a Belišće

Uzajamna suradnja kordinatora vježbe i voditelja službi bila je besprijekorna, što je ponovo potvrdilo brzinu, točnost i uvježbanost sudionika u ispunjavanju postavljenih zadaća
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike