Autoglas
UNAPRIJEĐENI AUTO

Hrvatska premijera Passata i novog loga Volkswagena
Objavljeno 5. studenog, 2019.
Od pokretanja proizvodnje do sada je proizvedeno čak 30 milijuna VW Passata

U Zaprešiću je hrvatskom tržištu predstavljena obnovljena perjanica Volkswagenove srednje klase, Passat, kao i novi vizualni identitet te marke. Unatoč kiši, slavlje je bilo prvorazredno. Prezentacija se održala u prekrasnom ambijentu obnovljene Vršilnice u Zaprešiću. Za vrijeme bana Josipa Jelačića ovaj se objekt koristio za preradu žita i dio je imanja ‘‘Jelačićevi dvori‘‘, na kojemu je živio i sam ban Josip Jelačić i njegova obitelj.

Vršilnica je najstariji takav objekt u Hrvatskoj, potječe iz čak 17. stoljeća i spomenik je nulte kategorije, a nedavno je potpuno obnovljen i restauriran, pripremljen za nove izazove, namjene i novo vrijeme. Stoga je novi vizualni identitet marke Volkswagen predstavljen upravo na ovom mjestu koje, baš kao i marka Volkswagen, ima bogatu i dugotrajnu povijest, a nedavno je dobilo novo, modernije ruho. Novim izgledom ‘‘novi Volkswagen‘‘ postat će općenito vidljiv i opipljiv u dizajnu vozila, kontaktu s kupcima i izgledu poduzeća. Cilj je stvoriti novo, suvremeno i fascinantno iskustvo marke od 360 ° diljem svijeta i preko svih kanala. Simbol i znak marke predstavlja novi logotip koji postaje moderniji, jasniji i jednostavniji. Sveden na svoje bitne sastavne dijelove i dizajniran u novoj plosnatoj 2D izvedbi logotip će biti fleksibilan u upotrebi i izvrsno prepoznatljiv u digitalnim medijima.

Ujedno je na naše tržište plasiran temeljiti tehnički update novog Passata. Time je unaprijeđeno vozilo srednje klase, koje se već prodalo više od 30 milijuna puta i time postalo najuspješnijim modelom u svojemu segmentu iz temelja. S infotainment sustavima sljedeće generacije (MIB3) prema želji je stalno online te tako donosi revolucionarne nove funkcije i usluge u vozilo. Novi sustavi potpore, kao što su ‘’Travel Assist’’, istovremeno usavršavaju sigurnost i udobnost te pružaju priliku da se Passat, kao prvo vozilo marke Volkswagen, može voziti djelomično automatizirano do brzine od 210 kilometara na sat. Iznova će se bestseler nuditi kao limuzina i Variant. Cijena limuzine počinje od 217.223 kune, a karavan kreće od 231.083 kune.

Mato Pavličević
JAČA BATERIJA PASSATA GTE-a
Dostupna je i individualizacija R-Line kao i svestrani offroader Alltrack. Plug in hibridna verzija Passata GTE-a sada ima jaču bateriju i veći doseg od 56 kilometara samo na električnu energiju. Tu su i tri benzinska i četiri turbodizelska motora u rasponu snage od 120 do 272 KS. Novi 2.0 TDI Evo troši manje goriva i ispušta mnogo manje štetnih plinova.
Možda ste propustili...

TALIJANSKA POLICIJA POHVALILA SE SA NOVIM "KONJEM U SVOJOJ ERGELI"

Lamborghini Urus za policajce