Regija
ĐAKOVO U INICIJATIVI DANI KOLEKTIVNE SADNJE DRVEĆA U RH

U tri dana posadit će 300 stabala
Objavljeno 22. listopada, 2019.
ĐAKOVO

Od petka do nedjelje, 25., 26. i 27. listopada, na području grada Đakova bit će zasađeno oko 300 sadnica u okviru građanske inicijative Dani kolektivne sadnje drveća u RH kojoj je cilj potaknuti građane, udruge, tvrtke i ustanove da u tri dana na javnim i privatnim površinama zasade što više stabala kako bi pridonijeli ozelenjivanju urbanih sredina.

- Mogli ste primijetiti da se u gradu radi na izmjeni drvoreda, stara se drveća, osobito visoko alergena, uklanjaju te se sade nove, urbanije vrste, rekao je u povodu toga jučer na presici gradonačelnik Marin Mandarić, zahvalivši Hrvatskim šumama na donaciji 100 sadnica za Đakovo, tvrtki Karlić, također svima koji su se uključili u akciju u kojoj će u tri dana biti zasađeno više od 300 sadnica na području grada. O akciji je govorila i koordinatorica za Đakovo Sanja Andrić, rekavši da je ideja krenula iz Varaždina i proširila se diljem RH. U akciju će se u petak uključiti djelatnici gradske uprave, MO-ovi, DVD-ovi, vrtići, škole, pojedine ustanove i pojedinci.

HŠ su osigurale sadnice hrasta, jasena, vrbe, topole i graba, Grad je nabavio magnolije, sibirski limun, japansku trešnju, jorgovan... S.Ž.
Možda ste propustili...

POTPORA OSOBAMA S AUTIZMOM

Predstava Aut Male scene iz Zagreba

OŠ VLADIMIRA NAZORA U ERASMUS+ PROJEKTU

Vinkovački osnovci ugostili španjolske vršnjake

Najčitanije iz rubrike