Osijek
GRAD RASKINUO UGOVOR S NK-OM OSIJEK

Epilog Afere Kanižlićeva: Stadion tek u lipnju 2021., a cestu će platiti Osječani
Objavljeno 12. listopada, 2019.

Vezani članci

SJEDNICA GRADSKOG VIJEĆA OPET BEZ GRADONAČELNIKA

Vijećnici zgranuti prekidom suradnje s Glasom Slavonije

Na jučerašnjoj sjednici Gradskog vijeća konačno se doznalo i zašto je Škola nogometa NK-a Osijek zatražila raskid ugovora s Gradom o izgradnji produžetka Kanižlićeve ulice, na što Grad nije želio odgovoriti našem listu.

Naime, kako stoji u službenom dokumentu, jučer predstavljenom gradskim vijećnicima, Škola nogometa NK-a Osijek izvijestila je Grad dopisom od 17. rujna da raskida ugovor s Gradom o izgradnji produžetka Kanižlićeve, i to zato što "do danas nije preko postupka javne nabave odabran izvođač radova ceste, zbog čega neće biti u mogućnosti u planiranom roku dovršiti nogometni kamp." Iz istog tog razloga Grad Osijek jučer je, osim zahtjeva da vijećnici podrže raskid ovog ugovora, od vijećnika morao tražiti i suglasnost za odobrenje produžetka izgradnje kampa i stadiona za dodatnih godinu dana, točnije do lipnja 2021. Istovremeno su iz Grada ustvrdili kako jedan od razloga za prolongaciju izgradnje stadiona i kampa nije to što nije izabran izvođač pristupne ceste, već to što Ministarstvo zaštite okoliša i energetike čak pet mjeseci nije izdalo mišljenje o utjecaju projekta na okoliš.

Vijećnica Pašuld upozorila je da se ovime iznova loptica i krivnja prebacuju na nekoga drugog, izbjegava se odgovornost i upitala tko će uopće sada platiti pristupnu cestu i hoće li nakon ovog raskida ugovora s NK-om Osijek sve ići iz džepa građana. No pročelnica Ljiljana Belajdžić tvrdi kako je sve transparentno.

- Nema štete za Grad Osijek i građane jer će se cesta financirati iz komunalnog doprinosa koji će sada platiti NK Osijek umjesto da financira izgradnju ceste. Osim toga, na snazi ostaju još dva od ukupno tri potpisana ugovora, pa će tako Škola nogometa financirati izgradnju cjevovoda sirove vode i cestovnih krakova od kružnog toka prema stadionu i kampu. Razlog raskida ugovora je u izmjeni Zakona o komunalnom gospodarstvu, prema kojemu se mijenja cijena komunalnog doprinosa koju bi Škola nogometa uopće morala platiti, ali i promjena cijena u građevinskom sektoru, koje su u međuvremenu poskupile izgradnju pristupne ceste, a koju se prvotno Škola nogometa obvezala izgraditi - tvrdi pročelnica Belajdžić. N.Z.Eberhard
Možda ste propustili...

GRAD OSIJEK ZA PRAZNIK RADA

Grah i druženje kod katakombi

NATJEČAJ UPRAVNOG ODJELA ZA OBRAZOVANJE I MLADE OBŽ

Poslijediplomski studij uz potporu

Najčitanije iz rubrike