Regija
HUMANITARNA AKCIJA OKUPILA TISUĆE

Našice su mali grad velikog srca
Objavljeno 26. kolovoza, 2019.
NAŠICE

Našičani su pokazali empatiju prema potrebitima i prilogom odlučili pomoći Socijalnoj samoposluzi. Tako je tradicionalnu, sad već 6. manifestaciju Mali grad velikog srca, prema mišljenju organizatora, posjetilo između 2000 i 3000 ljudi. Na manifestaciji su sudjelovale sve prijavljene udruge sa svojim specijalitetima - Motoklub Racing Našice, Udruga žena Lila, Udruga žena Našičko Novo Selo, DND Našice, Lovni ured Našice, Planinarsko društvo Krndija Našice, Oldtimer klub Našice, Udruga starih športova Slavonac, Zajednica žena Katarina Zrinski, Neformalno udruženje Druške iz Našičkog Markovca, Liga protiv raka Mimoza Đurđenovac i GDCK Našice. Manifestaciju su podržali Osječko-baranjska županija, Grad Našice, TZ Našica, Savjet mladih Našica te velik broj sponzora. Glavni trg bio je okupan mirisima tradicionalnih jela, od graha, lepinja, kobasica do palačinki. Građani su za simboličnu cijenu od 10 kuna kupili bonove i koristili ih za piće i hranu, a mogli su pomoći i kupnjom tombola, a za nagrade su se pobrinuli obrti i poduzetnici.

- Izuzetno sam zadovoljan odazivom - rekao je organizator, ujedno predsjednik udruge Dar dobrote Robert Kresić. Istaknuo je da je ovako velikoj posjećenosti pridonijelo dobro oglašavanje i tradicija koja je utkana u građane Našica i okolice. Manifestaciju je posjetio i gradonačelnik Josip Miletić koji je poručio da je ovo prilika da pokažu da su mali grad velikog srca. Sva prikupljena sredstva udruga će iskoristiti za kupnju hrane.

- Ta sredstva mogu nam trajati kroz cijelu godinu, jedino ako ih ne utrošimo odmah sada, jer jesen je poprilično zahtjevna. Ljudi se istroše tijekom ljeta pa je to razdoblje s manje donacija sve do Božića kad imamo punu samoposlugu. Ova sredstva su nenamjenska za razliku od onih koja dobijemo od donora kao što je Županija ili Grad - dodaje Kresić. Njima je uz brigu za socijalno ugrožene i dalje glavni cilj kupnja zemljišta i izgradnja vlastitog prostora. Tako bi uz socijalnu samoposlugu otvorili i neke nove usluge, neprofitne usluge socijalne skrbi kao što su centar za pomoć u kući, poludnevni boravak za starije i nemoćne, savjetovalište.

- Mi kontinuirano štedimo novac i čekamo dobru priliku - zaključuje ovu vrlo uspješnu manifestaciju Kresić. Druženje građana uz gastroponudu nastavljeno je do dugo u noć uz note Zlatnih struna. I.Ć.
Možda ste propustili...

PREVENTIVNI PROGRAM “DUGINE BOJE”

Prepoznati tuđe i vlastite osjećaje

U UTORAK OD 16 DO 18 SATI

Darivanje krvi u OŠ Petrijevci

POTPISANO JE 37 UGOVORA

Za braniteljske udruge 32.300 €

Najčitanije iz rubrike