Osijek
PREDAVANJE U SKLOPU 17. LJETA U DOMU TEHNIKE

Djeci svakodnevno prijete opasnosti na internetu
Objavljeno 23. kolovoza, 2019.
Sve češća pojavljivanja lažnih profila, česta vršnjačka vrijeđanja i omalovažavanja preko društvenih mreža, opasnost od zloporabe objavljenih osobnih podataka na internetu i društvenim mrežama samo su dio opasnosti koje svakodnevno prijete djeci na internetu.

O tome kako se od njih zaštititi osječki osnovci, polaznici 17. Ljeta u Domu tehnike, educirali su se početkom ovoga tjedna uz predavanje "U mreži informacijsko-komunikacijske tehnologije" koje je za njih održao policijski službenik Odjela prevencije Policijske uprave osječko-baranjske Darko Ćorković.

Naime, djecu, kao najranjiviju skupinu, upravo PU osječko-baranjska educira kroz preventivni projekt "Sigurnost i zaštita djece na internetu" koji provodi Odjel prevencije u školama i drugim ustanovama. Cilj je projekta povećati razinu znanja i svijesti o mogućim zloporabama korištenja informacijsko-komunikacijske tehnologije.

Tijekom predavanja policijski službenik posebno se osvrnuo na problem današnjega vremena, a to je nedovoljna komunikacija između djece i roditelja. Kao jedan od razloga otuđenosti naveo je digitalizaciju koja sve više i više ulazi u sve pore života, a obitelji svakodnevni razgovor često zamjenjuju aktivnostima na pametnim telefonima i računalima. J.P.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike