Osijek
VEČER POEZIJE ZA SVE GENERACIJE

Uspomenu na Arsena
oživili čitanjem stihova
Objavljeno 18. kolovoza, 2019.
Mladi pjesnici okupljeni u skupini "Na krajičku jezika" u subotu su odlučili organizirati tradicionalnu večer poezije u čast omiljenog pjesnika i kantautora, vječne inspiracije, Arsena Dedića. Točno na četvrtu godišnjicu smrti velikog umjetnika sugrađanima su tako pripremili drugi nastavak jedinstvenog događaja nedvosmislenoga naziva - "Čitamo Arsena", koji je ovaj put, uz recitiranje poezije, obogaćen i kvalitetnim glazbenim programom.

- Prošle smo godine u ovo vrijeme krenuli s ciljem da odamo počast Arsenu, ali kada smo uvidjeli da ljudi zaista žude za njegovom poezijom, odlučili smo sve ponoviti u novom obliku i u nešto drukčijem ambijentu. Vjerovali smo kako će baš ovamo, u cafe-bar Sokol Centar, doći još više Osječana i to se uistinu dogodilo, pa ne možemo biti sretniji što interes za poeziju, prije svega Arsenovu, neprekidno raste - rekao je uoči večeri poezije Bruno Koić, talentirani osječki pjesnik, koji je recitirao manje poznate Dedićeve pjesme, a potom je Slavko Babić, u pratnji gitarista Darija Imrika, na opće oduševljenje otpjevao Arsenove bezvremenske kompozicije. Nakon pjesama poput "Provincijsko kino", "Ruke", "Ne vraćaj se starim ljubavima" Osječani su uživali u dobro poznatim skladbama kao što su "Sve ono što znaš o meni", "Kuća pored mora" i "Amigo", a zanimljivo je kako su se u publici pronašli pripadnici uistinu svih dobnih skupina, od školaraca koji su se tek upoznali s poezijom pa sve do umirovljenika koji su odrasli uz Dedićeve stihove.

- Arsen nam je svima mnogo puta u životu poslužio kao inspiracija, dok su nam njegovi jednostavni, a opet vrlo osebujni stihovi pomogli da izgradimo svoj pjesnički stil, kao i bazu na kojoj dalje gradimo autorske pjesme, tako da je ovo najmanje što možemo učiniti da mu zahvalimo - istaknuo je Koić, koji sa skupinom "Na krajičku jezika" zagovara veći izlazak poezije na ulicu, u javnost.
M. Mandić
Možda ste propustili...

FINALE NATJECANJA METRO JUNIOR TOP CHEF U ROVINJU

Učenik iz Osijeka Filip Viljevac osvojio drugo mjesto

DJELATNICI VODOVODA SU NA TERENU

Nastavak ispiranja mreže hidranata

Najčitanije iz rubrike