Regija
POTPISANI PRVI UGOVORI U OPĆINI MARIJANCI

Mladima po 30.000 kuna
Objavljeno 13. kolovoza, 2019.
Dio obitelji dobio je nepovratna sredstva za gradnju, a dio za kupnju kuće
MARIJANCI

Pet obitelji s područja općine Marijanci dobili su poticaj za rješavanje svog stambenog pitanja zahvaljujući ugovoru koji su potpisali s predstavnicima Općine Marijanci.

Riječ je o ugovorima o dodjeli nepovratnih sredstava za gradnju kuće, koje su potpisale dvije obitelji, te za kupnju stambenog objekta, a koje su potpisale tri obitelji. Općinski načelnik Marijanaca Darko Dorkić potpisao je ugovore o dodjeli 30.000 kuna s Hrvojem Čvangićem iz Kunišanaca, Mateom Jovanićem iz Marijanaca, Nikolom Pandurićem, također iz Marijanaca i Ivom Savić iz Črnkovaca. Ugovor o dodjeli 20.000 kuna za kupnju kuće potpisan je s Martinom Majdenićem iz Črnkovaca.

Ugovori su potpisani na temelju javnog poziva Općine Marijanci, koja je Programom mjera za rješavanje stambenog pitanja mladih na području općine Marijanci osigurala poticaje za mlade. Na javni poziv mogli su se prijaviti svi oni koji nisu navršili 40 godina života, a uz to, osobe čije su prijave razmatrane, morali su ispuniti i uvjet da stambeno pitanje rješavaju stjecanjem vlasništva nad nekretninom, i to prvi put. Osim toga, korisnik mjere dužan se prijaviti na adresi nekretnine, i to prebivalište zadržati sljedećih 10 godina. Isto tako, ne smije imati dugovanja prema Općini Marijanci.

Hrvoje Čvangić sa suprugom je nakon završenog fakulteta i vjenčanja odlučio živjeti u Kunišincima. Supruga je Viljevčanka, završila je trgovačku školu, trenutačno je nezaposlena jer će za mjesec dana postati majka, a Hrvoje je završio studij poljoprivrede. Vlasnik je OPG-a, bavi se ratarstvom i stočarstvom. Obrađuje oko 45 hektara zemlje, drži ovce i svinje, a planira se baviti i tovom junadi.

- Ostao sam prvenstveno jer su se moji bavili poljoprivedom i to sam zavolio. Završio sam fakultet, u poljoprivredi vidim perspektivu i odlučio sam ovdje ostati. Planiram i proširiti gospodarstvo - rekao nam je 27-godišnji Hrvoje, koji se nada da će do kraja godine useliti u kuću koju gradi.

- Nakon ženidbe trebalo je riješiti stambeno pitanje. Odlučili smo se za gradnju kuće i bilo je sad ili nikad krenuti u taj pothvat. Svaka financijska pomoć nama mladima koji smo na početku životnog i poslovnog puta dobro dođe, a potpora Općine Marijanci znači nam puno u građenju obiteljske kuće – kaže Hrvoje Čvangić.

Općina Marijanci od ove godine provodi Program mjera za rješavanje stambenog pitanja mladih, i to pružanjem financijske pomoći za kupnju građevinskog zemljišta ili stambenog objekta, za ulaganje u gradnju novog stambenog objekta te za poboljšanje kvalitete stanovanja postojećeg stambenog prostora ulaganjem u dogradnju, nadogradnju, rekonstrukciju i(li) adaptaciju.

- Za svakog čovjeka posebno je važno osigurati stambeni objekt nužan za život te je Općina Marijanci uvela mjere kako bi pomogla u rješavanju stambenog pitanja mladih - rekao je načelnik Marijanaca Darko Dorkić i dodao da je ovom Programu cilj zadržavanje postojećeg i povratak iseljenog mlađeg
stanovništva.

Snježana Fridl
Možda ste propustili...

GRADSKA LIMENA GLAZBA DONJI MIHOLJAC

Nove odore, note, nastupi, seminari

UČENICI INDUSTRIJSKO-OBRTNIČKE ŠKOLE VIROVITICA

Dravskoj priči donirali presadnice cvijeća

RUKOMETAŠI SŠ I. KRŠNJAVOGA

Treći u državi

Najčitanije iz rubrike